OPERACIÓ PUERTO
Esports 11/02/2013

El Comitè Olímpic Italià investiga la relació de Cipollini amb Eufemiano Fuentes

La Fiscalia Antidopatge italiana ha obert una investigació després de les notícies aparegudes el cap de setmana al diari 'La Gazzetta dello Sport'

Efe
1 min

RomaEl Comitè Olímpic Italià (CONI) ha decidit investigar la suposada relació professional que va poder vincular el ciclista italià Mario Cipollini amb el doctor Eufemiano Fuentes, un dels acusats en el judici de l'operació Port.

Mitjançant un comunicat, el CONI ha informat aquest dilluns que la Fiscalia Antidopatge ha obert la pertinent investigació després de les notícies aparegudes al diari esportiu 'La Gazzetta dello Sport', que aquest cap de setmana ha publicat en exclusiva una sèrie de documents amb un suposat programa de dopatge elaborat per Fuentes per a Cipollini.

Segons el diari, Fuentes va elaborar programes de preparació que preveien l'ús de substàncies dopants per al ciclista italià per a diferents proves entre 2001 i 2004, i utilitzava el nom en clau 'Maria' i 'CP' per referir-se en els seus documents a Cipollini.

Així, 'La Gazzetta dello Sport' detalla diferents episodis en què Cipollini (que el 2002 es va proclamar vencedor en el Campionat del Món a Zolder) va poder recórrer a l'ús de substàncies dopants i transfusions de sang per millorar el seu rendiment sota la prescripció de Fuentes.

Després d'aquesta notícia, el ciclista ha desmentit mitjançant un comunicat divulgat pel seu advocat les informacions difoses pel diari i les ha titllat d'"absurdes".

stats