Volta a Catalunya
Esports 23/03/2012

Michael Albasini resisteix al port de Montserrat i està més a prop d'endur-se la general de la Volta

El francès Julien Simon (Saur-Sojasun) és el més ràpid en el reduït grup que es juga l'etapa de Manresa a tot just dos dies del final

Albert Rabadan
1 min
El ciclista Julien Simon de l'equip Saur-Sojasun ha guanyat la cinquena etapa

ManresaCap dels moviments dels grans favorits per guanyar la Volta a Catalunya ha aconseguit fer perdre ni un segon al suís Michael Albasini, que cada cop està més a prop d'emportar-se la classificació general. El port de Montserrat, l'últim de primera categoria de la prova catalana, ha estat escenari del patiment continu del ciclista de GreenEdge, que finalment ha aconseguit no perdre contacte.

La llarga etapa (207 km) ha començat a un alt ritme i ha constat molt fer-se l'escapada bona, que ha arribat destacada a Montserrat amb Chris Sorensen (Saxo Bank), Nicolas Edet (Codidis), Matthias Frank (BMC) i Marcos García (Caja Rural) com els més forts. Els atacs d'un grup de favorits cada cop més reduït no han fet més que escurçar les distàncies, i no ha estat fins a Can Massana, després de coronar, que Damiano Cunego i Daniel Martin han aconseguit enllaçar.

Amb tot, res ha evitat que en el descens es produís la reintegració dels grups, amb l'esperat atac de Samuel Sánchez inclòs. Així doncs, han estat 28 ciclistes els que s'han jugat la victòria d'etapa a la meta de Manresa, que havia preparat un últim quilòmetre dur. Fins i tot el mateix Albasini ha intentat provar la victòria com va fer a Girona, però, fos, ha hagut de cedir i deixar pas als homes ràpids com és un Julien Simon (Saur-Sojasun), un habitual al calendari espanyol, que ha superat per poc a Rigoberto Urán (Sky).

stats