Ciclisme
Esports 20/08/2011

El danès Jakob Fuglsang és el primer líder de la Vuelta

La primera etapa de la competició ha sigut una contrarellotge per equips que ha guanyat l'equip Leopard Trek, mentre que el Katusha del Purito Rodríguez ha estat 10è

Redacció
1 min
Els ciclistes de l'equip Leopard Trek Team

BenidormEl danès Jakob Fuglsang, que ha creuat la meta al capdavant de l'equip Leopard Trek, és el primer lider de la Vuelta. L'equip luxemburguès ha fet el millor registre a l'etapa inicial, una contrarellotge per equips de 13,5 quilòmetres.

L'equip Leopard ha invertit un temps de 16 minuts i 30 segons a cobrir el recorregut, que discorria, en la seva major part, pel passeig marítim de Benidorm.

El Liquigas de l'italià Vincenzo Nibali, defensor del títol de campió, ha ocupat el segon lloc, a 4 segons del Leopard.

Pel que fa al duel entre els favorits, Nibali ha aconseguit en aquesta primera jornada 21 segons d'avantatge respecte al català Joaquim Rodríguez (Katusha). L'equip del Purito, que ha explicat després de l'etapa que han tingut problemes mecànics amb la bicicleta que els han impedit anar més ràpid, ha finalitzat 10è.

Aquest diumenge es disputarà la segona etapa de la Vuelta. Serà un recorregut de 174 quilòmetres entre les localitats alacantines de la Nucia i Platges d'Oriola. És la primera oportunitat per als sprinters, tot i que en l'últim quilòmetre hi ha una rampa de 270 metres que té un 8% de desnivell i que pot trencar moltes de les estratègies dels equips i els ciclistes.

stats