Ciclisme
Esports 06/03/2012

Andalusia, Caja Rural, Cofidis, Saur i 1t4i, els cinc equips convidats a la Volta a Catalunya

La prova catalana ha anunciat els equips participants, a més dels 18 equips de la primera categoria, que permetran que corrin els joves David de la Cruz i Jordi Simón

Ara
1 min
El jove ciclista català David De la Cruz (Caja Rural)

BarcelonaLa Volta a Catalunya ha fet oficials els equips que participaran en l'edició 2012 (del 19 al 25 de març). A banda dels 18 equips de la màxima categoria, que tenen obligada la presència pel fet que la prova està inclosa al calendari WorldTour, els 5 equips continentals professionals que han estat convidats són: Andalusia, Caja Rural, Cofidis, Saur-Sojasun i Project 1t4i.

Els dos primers equips permetran que participin dos dels ciclistes catalans amb més projecció: Jordi Simón (Andalusia), que, amb 21 anys, es troba en el primer any de professional i ha hagut d'endarrerir el seu debut per unes molèsties al genoll, i el sabadellenc David de la Cruz (Caja Rural), que ja va debutar l'any passat.

Cofidis, per la seva banda, és un habitual a la prova catalana, amb grans resultats com les victòries d'etapa de Samuel Dumoulin. Saur-Sojasun i l'holandès Project 1t4i (abans, Skil-Shimano), en canvi, no hi van participar, l'any passat, però amb el seu creixent potencial se n'espera un gran rendiment. De fet, tots tres equips estrangers són dels més ben col·locats per anar al Tour de França.

La llista completa és la següent:

AG2R LA MONDIALE

ASTANA PRO TEAM

BMC RACING TEAM

EUSKALTEL - EUSKADI

FDJ-BIG MAT

GARMIN - BARRACUDA

GREENEDGE CYCLING TEAM

KATUSHA TEAM

LAMPRE - ISD

LIQUIGAS-CANNONDALE

LOTTO BELISOL TEAM

MOVISTAR TEAM

OMEGA PHARMA-QUICKSTEP

RABOBANK CYCLING TEAM

RADIOSHACK-NISSAN

SKY PROCYCLING

TEAM SAXO BANK

VACANSOLEIL-DCM PRO CYCLING TEAM

ANDALUCIA

CAJA RURAL

COFIDIS, LE CREDIT EN LIGNE

SAUR - SOJASUN

PROJECT 1T4I

stats