Ciclisme
Esports 07/06/2011

Degenkolb impressiona a la potent arribada de Lió

L'alemany John Degenkolb (HTC-Highroad) signa la seva cinquena victòria enguany en un port de quarta en què ha hagut de superar el bon treball de l'equip Cofidis

Albert Rabadan
2 min
L'alemany John Degenkolb, eufòric en l'arribada a meta.

BarcelonaL'any en què la televisió alemanya ha decidit renunciar a oferir el Tour de França, els seus ciclistes estan brillant més que de costum. A més de, entre altres coses, el triomf de Tony Martin (HTC-Highroad) a la general de la París-Niça, una altra prova francesa, el seu company d'equip John Degenkolb s'està col·locant com un dels homes ràpids amb més futur del pilot i avui ha aconseguit la victòria més important de la seva carrera a la segona etapa del Critèrium de Dauphiné.

L'arribada, que se situava en un petit port de quarta categoria, ja no semblava fàcil pels esprintadors, però a més la jornada s'ha endurit per una divisió del pilot a causa del vent que ha provocat que l'equip Sky, amb el català Juan Antonio Flecha, hagués de treballar per reintegrar Bradley Wiggins al cap de cursa. Un cop arribats allà, de nou el campió francès Thomas Voeckler (Europcar) ha atacat, però una bona organització de l'equip Cofidis, que havia revisat aquest final, no l'ha permès arribar amb èxit.

Quan el colombià Leonardo Duque ha deixat pas al petit francès per qui apostava l'equip d'Eric Boyer, un potent Degenkolb s'ha enganxat a la seva roda, i l'ha superat a la recta final. El que venia de ser dos cops sotscampió mundial sub23 suma d'aquesta manera la seva cinquena victòria en el seu debut a l'elit, on ja demostra, com feia en el calendari amateur, que és molt més que un esprintador. Per la seva banda, Purito Rodríguez entra cinquè i puja així al sisè lloc de la general.

Critèrium de Dauphiné, segona etapa (Voiron-Lió, 179km):

1r John Degenkolb (HTC-Highroad) 4h02'39”, 2n Samuel Dumoulin (Cofidis) m.t., 3r Sébastien Hinault (Ag2r) m.t., 4t Paul Martens (Rabobank) m.t., 5è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) m.t. (…) 59è Juan Antonio Flecha (Sky) a 6”

Classificació general provisional:

1r Alexandre Vinokúrov (Astana) 7h45'48”, 2n Jurgen Van den Broeck (Omega Pharma-Lotto) a 11”, 3r Bradley Wiggins (Sky) a 11”, 4t Cadel Evans (BMC) a 13”, 5è Nicolas Roche (Ag2r) a 17”, 6è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 23”, 18è Juan Antonio Flecha (Sky) a 1'10”

stats