CICLISME

Un jutge evita temporalment que Armstrong parli del dopatge sota jurament

El jutge accepta el recurs dels advocats de l'exciclista i suspèn la compareixença que estava prevista aquest proper 6 de març

L'exciclista nord-americà Lance Armstrong no podrà parlar per ara sobre el seu dopatge sota jurament, segons una ordre d'un jutge de Dallas (EUA) que paralitza de forma temporal una demanda de 12 milions de dòlars que una empresa de màrqueting va interposar contra ell.

"El tribunal concedeix la moció d'emergència per a la suspensió temporal", diu una breu ordre del jutge Kerry P. Fitzgerald, remesa a Efe i que dóna la raó a Armstrong, almenys per ara. La Cort d'Apel·lacions estatal va paralitzar aquest dimarts a la nit la demanda de la companyia SCA Promotions que reclama al guanyador de set Tours de França fins a 12 milions de dòlars pagats fa una dècada per acords comercials i va demandar nova documentació a les parts.

Lance Armstrong va admetre fa 14 mesos, per primera vegada i en una entrevista televisiva, que va utilitzar substàncies il·legals per millorar el seu rendiment al Tour de França, però mai ho ha fet sota jurament davant d'un magistrat.

El jutge accepta així el recurs dels advocats de l'exciclista, liderats pel lletrat Timothy J. Herman, per suspendre la compareixença d'aquest dijous 6 de març d'Armstrong i el posterior comitè d'arbitratge sobre l'assumpte, previst per al 17 de març.

Herman defensa la decisió, entre altres motius, per "discrecionalitat" per part de la cort en programar aquestes cites. Els advocats de la companyia demandant donaran al jutge un nou text en els pròxims dies i preveuen que el procés es compleixi, però amb noves dates. "Tot i el retard, el resultat serà el mateix", ha declarat el lletrat Jeff Tillotson en el diari 'Austin American - Statesman'.

El litigi de SCA contra el ciclista té gairebé una dècada d'història. SCA Promotions intenta recuperar els seus diners des de 2005, quan van sorgir les primeres acusacions de dopatge contra Armstrong a la premsa francesa. En el procés d'aquell any, el ciclista va negar qualsevol acusació de dopatge, però la confessió davant les càmeres el 2013 va fer que la companyia reobrís el cas.

L'equip jurídic d'Armstrong va recordar que el primer litigi es va resoldre amb un acord entre les parts per no tornar a obrir el cas, però la companyia demandant creu que el "sí, ho vaig fer" del ciclista ho canvia tot. Armstrong ha rebut múltiples demandes com aquesta, està suspès de per vida en el món del ciclisme i de qualsevol activitat esportiva professional, a més d'haver estat desposseït dels set títols del Tour de França.

Entre les demandes, es troba la del departament de Justícia dels EUA, que va al·legar que l'exciclista va violar el seu contracte amb el servei postal del país i es va enriquir injustament en violar les normes per guanyar el Tour de França.

Més continguts de