Mundials de ciclisme
Esports 25/09/2011

Flecha: "En aquest circuit, la col·locació és fonamental"

L'únic ciclista català que pren la sortida al mundial de ciclisme explica que la seva missió serà al costat de Freire: "s'adaptarà a la situació que li vingui, és la seva virtut"

Ara
1 min
Juan Antonio Flecha, amb la selecció espanyola pel mundial de ciclisme 2011

BarcelonaJuan Antonio Flecha afronta avui diumenge el seu quart mundial de ciclisme, en què estarà totalment al servei de les opcions del càntabre Óscar Freire per passar a la història guanyant per quart cop l'arc de Sant Martí. "He corregut bastant amb l'Óscar, l'he col·locat moltes vegades i la meva funció serà estar molt pendent d'ell perquè gasti al menys possible. Ell és qui ha d'arribar més fresc al final", apunta el ciclista d'Sky.

El catalanoargentí no ha dubtat a l'hora d'elogiar el seu excompany d'equip a Rabobank: "Ha demostrat que és capaç de guanyar en grups de 200 o 30. És la seva virtut, així que s'adaptarà a la situació que li vingui". La clau de Flecha d'aquest circuit tan comentat de Copenhaguen és la col·locació, que ha qualificat de "fonamental". "És una cursa molt llarga i es tracta d'anar estalviant energies: prendre les corbes ben endavant, intentar que t'entri menys el vent..."

Com la resta de membres de la selecció espanyola, s'ha mostrat optimista davant les opcions de Freire, perquè "ha guanyat de totes les maneres a l'esprint, i més en una meta així", referint-se al lleuger ascens dels últims metres. "Tampoc és qüestió de matar-nos, sobretot perquè a les dues últimes voltes hem de ser-hi el major nombre de gent possible. La nostra meta no és evitar que arribi Cavendish ni qui sigui", avisa.

stats