Ciclisme
Esports 15/10/2011

Joaquim Rodríguez tanca la temporada amb un tercer lloc al Giro de Llombardia

El ciclista català de Katiuixa ha estat capaç de pujar al podi en el darrer dels cinc monuments, en què s'ha imposat el suís Oliver Zaugg (Leopard-Trek)

Albert Rabadan
2 min

BarcelonaDesprés del descans posterior a la Vuelta a Espanya, el vallesà Joaquim Rodríguez (Katiuixa) va tornar a la càrrega a les clàssiques italianes de final de temporada, molt adients a les seves característiques. Un cop havent estat competitiu al Giro dell'Emilia i al Gran Piemonte, on es va imposar el seu company Dani Moreno, la darrera oportunitat arribava al Giro de Llombardia, l'últim monument ciclista de la temporada i on ha pogut aconseguir un valuós podi.

El principal protagonista de la jornada ha estat Vincenzo Nibali (Liquigas-Cannondale), que amb un atac des de la base del mític ascens fins al santuari de Madonna del Ghisallo ha aconseguit obrir una distància en moltes estones superiors al minut i mig. Tanmateix, el llarg terreny pla al voltant del llac Como fins arribar a l'últim port de la jornada ha afavorit que el sicilià fos atrapat i un nombrós grup, al voltant d'uns 40 ciclistes, es jugués la victòria.

Malgrat que altres equips com Sky per Rigoberto Urán han treballat més, qui ha llançat l'atac decisiu ha estat el suís Oliver Zaugg (Leopard-Trek), que ha coronat amb més de deu segons d'avantatge i ha sigut capaç d'administrar-se el temps per imposar-se en solitari en la que era la seva primera victòria com a fnal. L'esprint del disminuït grup perseguidor, de cinc corredors, l'ha guanyat l'irlandès Dan Martin, a qui ha seguit un Purito que d'aquesta manera tanca la temporada amb un valuós podi.

Giro de Llombardía, (Milà – Lecco, 241km):

1r Oliver Zaugg (Leopard-Trek) 6h20'02”

2n Daniel Martin (Garmin-Cérvelo) a 8”

3r Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 8”

4t Ivan Basso (Liquigas-Cannondale) a 8”

5è Przemyslaw Niemiec (Lampre-ISD) a 8”

6è Domenico Pozzovivo (Colnago-CSF) a 8”

7è Giovanni Visconti (Farnese Vini) a 15”

8è Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto) a 15”

9è Carlos Betancur (Acqua&Sapone) a 15”

10è Riccardo Chiarini (Androni Giocatolli) a 15”

stats