Giro d'Itàlia
Esports 26/05/2012

Una jugada magistral de De Gendt a l'Stelvio deixa el Giro més obert que mai per a la crono de Milà

Joaquim Rodríguez ha tornat a col·locar-se mig minut per davant de Ryder Hesjedal i es jugarà fer història en una contrarellotge final d'infart

Albert Rabadan
2 min
Thomas De Gendt ha guanyat la 20a etapa del Giro / LUK BENIES / AFP PHOTO

BarcelonaPer moments, amb la jugada d'escacs protagonitzada per Thomas de Gendt (Vacansoleil-DCM) durant la pujada a l'Stelvio, ha semblat que el Giro d'Itàlia canviaria de dalt a baix. El belga, que era 8è a la general a 5 minuts i 40 segons perduts a la general, havia atacat al darrer quilòmetre del terrible Mortirolo i gràcies al treball del seu company d'equip Matteo Carrera, que era a l'escapada del dia, ha anat agafant distància fins arribar al cap de cursa al peu del port final de l'etapa reina.

En ple Stelvio, la 'Cima Coppi' d'aquesta edició del Giro (és a dir, el port més alt), De Gendt continuava augmentant el seu marge respecte al grup dels favorits tirat per Christian Vande Velde (Garmin-Barracuda) davant la desesperació del seu company Ryder Hesjedal, que veia com se li podia estar escapant la seva gran oportunitat. Finalment, però, John Gadret (Ag2r) ha iniciat els atacs en el grup del líder i la distància ha començat a baixar per a la tranqui·litat de tothom i és que havia arribat a col·locar-se a pocs segons del liderat virtual.

En els darrers quilòmetres, mentre De Gendt s'assegurava un triomf d'etapa a la antiga, com el que ja havia sumat aquest any a la París-Niça, de nou ha estat Michele Scarponi (Lampre-ISD) el que ha protagonitzat l'atac més decisiu. El grup s'ha trencat i s'ha tornat a demostrar la feblesa d'Ivan Basso i, per sorpresa després de l'exhibició d'ahir, Hesjedal semblava vulnerable. D'aquesta circumstància se n'ha aprofitat Joaquim Rodríguez, intel·ligent com sempre, que amb un atac final ha tornat a esgarrapar els segons que ahir havia cedit.

Queda, per tant, tot per decidir a la contrarellotge final de Milà, que promet emocions fortes.

Classificació general provisional:

1r Joaquim Rodríguez (Katiuixa) 91 h 04'16"

2n Ryder Hesjedal (Garmin-Barracuda) a 31"

3r Michele Scarponi (Lampre-ISD) a 1'51"

4t Thomas de Gendt (Vacansoleil-DCM) a 2'18"

5è Ivan Basso (Liquigas-Cannondale) a 3'18"

stats