Giro d'Itàlia
Esports 20/05/2011

El port de muntanya del Crostis és eliminat de l'etapa del Zoncolan per l'UCI

L'etapa de demà, acabada al terrorífic Zoncolan, no tindrà pas previ pel polèmic Crostis, per decisió del jurat tècnic de l'UCI que està al Giro d'Itàlia

Albert Rabadan
2 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; }a:link { } El cap de setmana d'alta muntanya que estava previst per aquest cap de setmana al Giro d'Itàlia comença escapçat per la retirada del recorregut de l'etapa del dissabte el polèmic Crostis. Ha estat una decisió presa pel jurat tècnic de l'UCI, presidit pel belga Thierry Diederen, i amb la qual el director de cursa ja ha mostrat el seu descontentament, perquè creia fermament que “la seguretat estava garantida”.

Zomegnan s'havia reunit dies enrere a Catània amb el alguns corredors (Contador, Garzelli, Nibali, Cioni i Millar) per ensenyar-los els vídeos de com havia quedat condicionat el descens del Crostis després de les mesures de seguretat preses, però les pressions dels directors esportius a l'UCI han acabat per acabat per fer-lo retirar. Aquests, s'havien reunit amb Mauro Vegni, cap de cursa, per rebre les instruccions necessàries per tal de garantir la seguretat, però aquest abans de prendre la sortida de la tretzena etapa, han decidit per votació tornar a demanar la retirada del port.

D'aquesta manera, queda estèril “un esforç mai vist abans per part de l'organització per treballar la seguretat”, en paraules dels membres de l'Associació Italiana de Ciclistes Professionals que van anar a reconèixer el Crostis dies enrere. El Crostis (9km al 10,1%), tenia com a els perills senyalats el tram pla després de coronar, que era de terra i que l'organització havia condicionat amb el conegut com asfalt ecològic, i un descens tècnic que s'havia protegit, com es veu a les imatges, amb xarxes i proteccions per a una millor protecció.

El recorregut era conegut, abans d'anunciar aquestes proteccions, des de la presentació a l'octubre de 2010, i ni allà ni a una reunió informativa que es va organitzar el dia 17 de març, abans de la Milà-Sanremo, ningú s'havia qüestionat l'etapa. Finalment seran 190km amb final a les increïbles rampes del Zoncolan (11,8km al 10,3% de pendent mitjana).

stats