Ciclisme
Esports 05/03/2012

Els ventalls seleccionen els favorits per la general de la París-Niça en una etapa guanyada per Boonen

Wiggins (nou líder de la cursa), Valverde, Van Garderen, Leipheimer i Chavanel entren al tall guanyador de la segona etapa, en què el corredor belga s'imposa a l'esprint

Albert Rabadan
1 min
Boonen i Valderde, durant l'etapa

BarcelonaEn un dels moviments més característics de la cursa francesa, el vent ha estat el protagonista a la primera etapa en línia de la París-Niça. A més de 60km per la línia de meta, un grup de 21 corredors entre els quals no hi havia el líder Gustav Larsson (Vacansoleil) ha aprofitat la situació per aconseguir uns metres de distància impossibles de recuperar –a meta han estat 2 minuts i 29 segons–.

La feina d'equips com Omega Pharma-Quick Step (amb quatre representants) o Sky, que tenia el potent Geraint Thomas i el que ha acabat sent el nou líder, Bradley Wiggins, ha afavorit que l'etapa s'acabés per resoldre amb un esprint en què Tom Boonen ha sumat la seva cinquena victòria de la temporada. També el principal favorit, Alejandro Valverde (Movistar), ha entrat amb el grup i s'ha tornat a posicionar després de perdre més de mig minut a la contra-rellotge.

La parella de l'equip del triomfador del dia, Levi Leipheimer i Sylvain Chavanel, o el jove nord-americà Tejay Van Garderen (BMC), són alguns altres dels corredors que han agafat una posició de privilegi per lluitar per la general a les etapes muntanyoses.

París-Niça, segona etapa (Mantes-la-Jolie – Prléans, 185,5 km):

1r Tom Boonen (Omega Pharma-Quick Step) 4h22'15"

2n José Joaquín Rojas (Movistar) m.t.

3r John Degenkolb (Project 1t4i) m.t.

4t Sep Vanmarcke (Garmin-Barracuda) m.t.

5è Francesco Gavazzi (Astana) m.t.

(...)

35è Xavier Florencio (Katiuixa) a 2'29"

Classificació general provisional:

1r Bradley Wiggins (Sky) 4h33'32"

2n Levi Leipheimer (Omega Pharma-Quick Step) a 6"

3r Tom Boonen (Omega Pharma-Quick Step) a 7"

4t Tejay Van Garderen (BMC) a 11"

5è Sylvain Chavanel (Omega Pharma-Quick Step) a 14"

(...)

92è Xavier Florencio (Katiuixa) a 3'33"

stats