Ciclisme
Esports 26/10/2011

Un iranià decideix les places de la màxima divisió del ciclisme per la temporada 2012

La UCI anuncia els equips que tenen plaça assegurada al World Tour per mèrits esportius, on la nova puntuació ha convertit en determinant el fitxatge de Sohrabi

Albert Rabadan
2 min
El ciclista iranià Mahdi Sohrabi, vestint de líder del Kerman Tour

BarcelonaLa Unió Ciclista Internacional (UCI) ha fet públic el llistat d'equips que tenen plaça al World Tour, la màxima divisió del ciclisme que assegura la participació a les principals curses del calendari. Els primers quinze (Astana, BMC, Garmin-Cérvelo, GreenEdge, Katiuixa, Lampre-ISD, Liquigas-Canondale, Lotto-Ridley, Movistar, Omega Pharma-Quick Step, Rabobank, RadioShack-Nissan, Saxo Bank, Sky i Vacansoleil-DCM) han estat decidits per criteris esportius mitjançant un controvertit rànquing que ha dut de corcoll a tots els equips.

Perquè Mahdi Sohrabi (Iran, 1981) no s'hauria imaginat mai que, amb 30 anys, seria el ciclista més buscat del pilot, però el fins ara corredor de l'equip de les Petroquímiques de Tabriz s'ha convertit en la clau per decidir quins equips entraven en aquestes posicions de privilegi. Segons el periodista Fran Reyes, que ha estat calculant la secreta puntuació durant l'any, Sohrabi té ara 78 punts gràcies al seu domini absolut al calendari asiàtic (per exemple, es va endur el Kerman Tour guanyant totes les seves cinc etapes), amb menys nivell competitiu però molt valorat en punts.

Així doncs, equips com Geox i Ag2r van adonar-se que no tenien prou punts i van veure en aquest semi-desconegut l'oportunitat perfecta per aconseguir molts punts pel seu equip a baix preu. Tanmateix, després d'unes estranyes negociacions marcades per l'anunci del cessament del patrocinador a Geox, ha acabat sent l'equip Lotto-Ridley (el resultant de la fusió entre Omega Pharma i Quick Step) qui l'ha lligat. Un fitxatge que mantenien en secret fins avui per evitar moviments estratègics de la resta d'equips i assegurar-se una plaça, com ha estat el cas.

Els cinc equips que han quedat entre les posicions 16 i 20 del rànquing (Ag2r, Geox-TMC, FDJ, Euskaltel-Euskadi i Europcar) es jugaran les tres places restants passant per la Comissió de Llicències, que té en compte criteris administratius, econòmics i ètics. Tanmateix, s'ha de tenir en compte que Ag2r i Euskaltel tenen llicència en vigor, pel que poden deixar tan sols un equip amb possibilitats d'entrar. I aquest podria no ser Geox si no troba patrocinador en breu.

stats