Tour 2011
Esports 09/07/2011

Rui Costa (Movistar) és l'únic supervivent de l'escapada i s'imposa a Super-Besse

El portuguès ha sortit victoriós en la jornada més disputada del que portem de Tour, en què Flecha i Vinokúrov s'han escapat buscant l'etapa

Albert Rabadan
2 min
Rui Costa ha tingut temps per celebrar el seu triomf al Tour

BarcelonaEl portuguès Rui Costa (Movistar) ha aconseguit una disputada victòria a la primera etapa del Massís Central d'aquest Tour de França, en què s'ha desprès sota la pluja dels seus companys d'escapada i ha resistit al pilot per tan sols 15 segons. Costa, que es va sumar a l'equip d'Eusebio Unzue el passat mes d'abril després d'assegurar la seva innocència en un suposat cas de dopatge per contaminació alimentària, aconsegueix així el seu segon triomf de la temporada.

L'escapada del dia ha demostrat tenir quatre homes més forts que la resta que han resistit el port de segona categoria de la Croix Saint-Robert: Tejay Van Garderen (HTC-Highroad), Cyril Gautier (Europcar), Rui Costa (Movistar) i Christophe Riblon (Ag2r), entre els quals s'han quedat sols el nord-americà i el de Movistar al començar l'ascens final a Super-Besse, quan ja notaven la pressió dels perseguidors. Finalment, Rui Costa ha atacat en el moment just i s'ha imposat en solitari.

El principal pols l'ha mantingut amb el kazakh Alexandre Vinokúrov (Astana), que ha començat el port final escapat amb el català Juan Antonio Flecha (Sky). Els dos venien escapats des del port anterior, quan s'havien ajuntat amb la resta d'escapats venint del pilot, però els dos han estat atrapats abans d'arribar a la meta de Super-Besse. Sorprenentment, en la jornada més dura del que portem de Tour, Thor Hushovd s'ha mantingut al pilot i lluirà un dia més el mallot groc de líder de la classificació general.

Entre el grup principal, tan sols el campió belga Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto) ha aconseguit treure diferència amb un potent atac just a l'entrar al darrer quilòmetre, ja que les temptatives d'Alberto Contador (Saxo Bank), el favorit més actiu, han estat sempre secundades per un Andy Schleck (Leopard-Trek) que tan sols estava pendent del madrileny i no ha reaccionat en altres moviments de, per exemple, Cadel Evans o Damiano Cunego.

p { margin-bottom: 0.21cm; } Tour de França, vuitena etapa (Aigurande - Super-Besse Sancy, 189km):

1r Rui Costa (Movistar) 4h36'46”

2n Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto) a 12”

3r Cadel Evans (BMC) a 15”

4t Samuel Sánchez (Euskaltel-Euskadi) a 15”

5è Peter Velits (HTC-Highroad) a 15”

(…) 8è Alberto Contador (Saxo Bank) a 15”

9è Andy Schleck (Leopard-Trek) a 15”

53è Juan Antonio Flecha (Sky) a 1'23”

Classificació general provisional:

1r Thor Hushovd (Garmin-Cérvelo) 33'06'28”

2n Cadel Evans (BMC) a 1”

3r Fränk Schleck (Leopard-Trek) a 4”

4t Andreas Klöden (RadioShack) a 10”

5è Jakob Fuglsang (Leopard-Trek) a 12”

6è Andy Schleck (Leopard-Trek) a 12”

(…) 20è Alberto Contador a 1'42”

65è Juan Antonio Flecha (Sky) a 12'28”

stats