Tour 2011
Esports 22/07/2011

Contador intenta refer-se amb una gran exhibició, però es veu superat a l'Alpe d'Huez

Pierre Rolland s'emporta l'etapa de l'Alpe d'Huez en batre al madrileny i Samuel Sánchez. Andy Schleck és el nou líder, però el podi es decidirà a la contrarellotge

Albert Rabadan
2 min
Pierre Rolland ha aconseguit el primer triomf francès en aquest Tour

BarcelonaAlberto Contador (Saxo Bank) no volia marxar del Tour de França de la seva desfeta sense algun detall tant de la seva qualitat com de la seva ambició. I no s'ha fet esperar a la curta etapa, de tan sols 109,5km que donava per finalitzada l'alta muntanya d'aquesta edició, on ha atacat des de les primeres rampes del coll de Télégraphe. Ràpidament ha fet una gran selecció i l'han seguit només Andy Schleck, Cadel Evans i el líder Thomas Voeckler, però uns problemes mecànics de l'australià i la falta de forces de Voeckler han fet que fossin tan sols Contador i Schleck els qui arribessin a l'alçada de l'escapada.

Durant el pas pel Galibier, Voeckler s'ha anat enfonsant fins a ser superat fins i tot pel grup perseguidor dels favorits, que mantenia la distància respecte els dos primers classificats dels últims dos anys, que rodaven juntament amb Rui Costa, Christophe Riblon i Gorka Izagirre, els únics fugats que resistien. Novament Cadel Evans (BMC) en primera persona ha estat qui s'ha encarregat de mantenir les distàncies a un nivell raonable, fet que ha aprofitat Samuel Sánchez (Euskaltel-Euskadi) per enganxar-se al grup capdavanter en el llarg descens fins a Bourg-d'Oisans.

Però finalment, abans de començar l'ascens final a Alpe d'Huez, tot ha començat de nou: els principals favorits s'han ajuntat, tret d'un Thomas Voeckler (Europcar) que patia sabent que el mallot groc s'allunyava i algunes altres víctimes d'una jornada tan explosiva com Ivan Basso (Liquigas-Cannondale). Contador, que era l'últim guanyador en competició a dalt del port al Dauphiné de l'any passat, ho ha tornat a provar i ha marxat en solitari gran part de la pujada fins que s'han apropat els seus botxins. Samu, que de nou ha atacat quan ningú tenia les idees clares, i el francès Pierre Rolland (Europcar) l'han atrapat a 3 quilòmetres per la línia de meta.

A l'últim moment, Rolland, que ha aprofitat l'únic dia en què ja no ha hagut d'esperar al seu líder, ha estat el més fort i ha pogut alçar els braços a Alpe d'Huez. Evans, que no ha volgut col·laborar amb els germans Schleck, es col·loca a menys d'un minut d'Andy –nou mallot groc– i intentarà assegurar-se el seu primer Tour de França a la contrarellotge de Grenoble.

p { margin-bottom: 0.21cm; } Tour de França, dinovena etapa (Modane Valfréjus – Alpe d'Huez, 109,5km):

1r Pierre Rolland (Europcar) 3h13'25”

2n Samuel Sánchez (Euskaltel-Euskadi) a 14”

3r Alberto Contador (Saxo Bank) a 23”

4t Peter Velits (HTC-Highroad) a 57”

5è Cadel Evans (BMC) a 57”

6è Thomas De Gendt (Vacansoleil-DCM) a 57”

7è Damiano Cunego (Lampre-ISD) a 57”

8è Fränk Schleck (Leopard-Trek) a 57”

9è Andy Schleck (Leopard-Trek) a 57”

10è Ryder Hesjedal (Garmin-Cérvelo) a 1'15”

(…) 20è Thomas Voeckler (Europcar) a 3'22”

73è Joan Antoni Flecha (Sky) a 17'40”

Classificació general provisional:

1r Andy Schleck (Leopard-Trek) 82h48'43”

2n Fränk Schleck (Leopard-Trek) a 53”

3r Cadel Evans (BMC) a 57”

4t Thomas Voeckler (Europcar) a 2'10”

5è Damiano Cunego (Lampre-ISD) a 3'31”

6è Alberto Contador (Saxo Bank) a 3'55”

7è Samuel Sánchez (Euskaltel-Euskadi) a 4'22”

8è Ivan Basso (Liquigas-Cannondale) a 4'40”

9è Tom Danielson (Garmin-Cérvelo) a 7'11”

10è Pierre Rolland (Europcar) a 8'57”

(…) 98è Joan Antoni Flecha (Sky) a 2h37'48”

stats