Tour 2011
Esports 19/07/2011

Contador retalla distàncies a la general i Hushovd alça els braços per segon cop a Gap

Evans, Contador i Samuel Sánchez retallen un temps considerable amb un atac imprevist al Col de Manse, de segona categoria

Albert Rabadan
2 min
Alberto Contador (d) amb el líder de la prova, Thomas Voeckler

BarcelonaLa setzena etapa del Tour de França ha acabat sent una de les més exigents de l'edició. Primerament, per la constant pluja que ha marcat gran part dels quilòmetres, i també per la lluita entre els corredors, que s'ha demostrat en el fet que s'ha trigat més de cent quilòmetres en formar-se l'escapada. S'ha rodat més ràpid que l'horari previst durant tota la jornada, fins que el grup que s'ha jugat l'etapa a Gap ha pogut marxar sense que cap equip del pilot intentés evitar-ho.

El Col de Manse, de segona categoria, havia de marcar la jornada, i allà s'hi han pogut veure les dues diferents lluites del dia: una, per l'etapa, i l'altra, per la classificació general. Pel que fa al triomf parcial, el rus Mikhail Ignatiev (Katiuixa) ha estat atrapat pel canadenc Ryder Hesjedal (Garmin), el seu company d'equip Thor Hushovd i un altre noruec, Edvald Boasson Hagen (Sky), entre els quals ha estat més ràpid el campió del món, que ja havia guanyat una altra etapa a Lourdes, també rematant una escapada en un dia dur.

El moviment més sorprenent, tanmateix ha estat el d'Alberto Contador (Saxo Bank) al gran grup, que contra tot pronòstic ha pogut aprofitar aquesta etapa de mitja muntanya per aconseguir unes diferències que no s'havien fet als grans dels Pirineus. El madrileny ha atacat dues vegades durant l'ascens al port de segona, i després de reduir el grup ja ha pogut marxar tan sols amb la companyia de Samuel Sánchez (Euskaltel) i un Cadel Evans (BMC) que s'ha mostrat molt motivat en veure com les seves opcions de guanyar el Tour van creixent.

Els germans Schleck, que han quedat endarrerits durant la pujada juntament amb el líder Thomas Voeckler (Europcar) i la resta de favorits, encara han perdut més temps en el descens mullat. Sobretot el petit, Andy, que no ha entrat al grup del seu germà amb Cunego o el mateix Voeckler, sinó que ho ha fet encara més enrere i ha cedit un minut i vuit segons respecte el seu presumible gran rival, Alberto Contador.

Tour de França, setzena etapa (Saint-Paul-Trois-Châteaux – Gap, 162,5km):

1r Thor Hushovd (Garmin-Cérvelo) 3h31'38”

2n Edvald Boasson Hagen (Sky) m.t.

3r Ryder Hesjedal (Garmin-Cérvelo) a 2”

4t Tony Martin (HTC-Highroad) a 38”

5è Mikhail Ignatiev (Katiuixa) a 52”

(…) 11è Cadel Evans (BMC) a 4'23”

12è Alberto Contador (Saxo Bank) a 4'26”

13è Samuel Sánchez (Euskaltel-Euskadi) a 4'26”

18è Thomas Vockler (Europcar) a 4'44”

22è Fränk Schleck (Leopard-Trek) a 4'44”

30è Ivan Basso (Liquigas-Cannondale) a 5'17”

36è Andy Schleck (Leopard-Trek) a 5'32”

102è Joan Antoni Flecha (Sky) a 14'02”

Classificació general provisional:

1r Thomas Voeckler (Europcar) 69h00'56”

2n Cadel Evans (BMC) a 1'45”

3r Fränk Schleck (Leopard-Trek) a 1'49”

4t Andy Schleck (Leopard-Trek) a 3'03”

5è Samuel Sánchez (Euskaltel-Euskadi) a 3'26”

6è Alberto Contador (Saxo Bank) a 3'42”

7è Ivan Basso (Liquigas-Cannondale) a 3'49”

8è Damiano Cunego (Lampre-ISD) a 4'01”

9è Tom Danielson (Garmin-Cérvelo) a 6'04”

10è Rigoberto Urán (Sky) a 7'55”

(…) 98è Joan Antoni Flecha (Sky) a 1h38'39”

stats