Tour 2011
Esports 08/07/2011

Cavendish torna als orígens i s'imposa a Châteauroux

El britànic ha aconseguit la seva segona victòria a l'esprint d'aquest Tour a l'arribada on va aconseguir la seva primera victòria l'any 2008

Albert Rabadan
1 min
Cavendish s'ha posat les mans al cap al aconseguir el seu segon parcial

BarcelonaMark Cavendish segueix trencant els registres i, amb tot just 26 anys, s'ha convertit amb el vuitè corredor amb més etapes al Tour de França amb la seva dissetena victòria. La primera va ser la cinquena etapa de l'any 2008, amb arribada a Châteauroux, i avui ha aconseguit la segona victòria en aquesta edició a la mateixa arribada. Ha superat al veterà Alessandro Petacchi i a un André Greipel que ha volgut sorprendre, però el de l'Illa de Man s'ha mostrat molt superior.

El líder Thor Hushovd (Garmin-Cérvelo) ha salvat el mallot groc en una jornada accidentada prèvia a l'arribada de la mitja muntanya aquest cap de setmana. La principal baixa ha estat la del britànic Bradley Wiggins (Sky), amb una possible fractura de clavícula per una dura caiguda que ha succeït a menys de 40 quilòmetres per la línia de meta. A més, un bon grapat de corredors han arribat endarrerits a 3 minuts i 6 segons també a causa d'aquesta, entre ells favorits com Levi Leipheimer (RadioShack).

Els escapats del dia han estat Pablo Urtasun (Euskaltel), Yannick Talabardon (Europcar) Mickael Delage i el belga Gianni Meersman (FDJ), sense més incidències.

p { margin-bottom: 0.21cm; } Tour de França, setena etapa (Le Mans – Châteauroux, 216km):

1r Mark Cavendish (HTC-Highroad) 5h38'53”

2n Alessandro Petacchi (Lampre-ISD) m.t.

3r André Greipel (Omega Pharma-Lotto) m.t.

4t Romain Feillu (Vacansoleil-DCM) m.t.

5è William Bonnet (FDJ) m.t.

(…) 179è Juan Antonio Flecha (Sky) a 3'06”

Classificació general provisional:

1r Thor Hushovd (Garmin-Cérvelo) 28h29'27”

2n Cadel Evans (BMC) a 1”

3r Fränk Schleck (Leopard-Trek) a 4”

4t David Millar (Garmin-Cérvelo) a 8”

5è Andreas Klöden (RadioShack) a 10”

(…) 104è Juan Antonio Flecha (Sky) a 11'20”

stats