Esports 12/07/2011

Kolobnev decideix no continuar al Tour de França després d'un control positiu

Al corredor rus se li ha detectat hidroclorotiazida, una substància que pot ser usada com a emmascarant, i ha preferit abandonar abans de la contraanàlisi

Redacció
1 min
Kolobnev, a Puy du Fou durant la presentació del Tour

BarcelonaMitjançant un comunicat a la seva pàgina web, la Unió Ciclista Internacional (UCI) ha notificat que el ciclista Alexandr Kolobnev (Katiuixa) "ha estat avisat per una mostra analítica adversa amb presència d'hidroclorotiazida" en una mostra d'orina extreta el dia 6 de juliol, segons han confirmat unes proves al laboratori de Châtenay-Malabry.

El mateix organisme ha avisat que "no pot donar una suspensió provisional per la natura de la substància", que té propietats diürètiques i es pot fer servir com a emmascarant d'altres substàncies, però va demanar a l'equip que fes els passos necessaris perquè el Tour avancés amb serenitat.

Finalment, l'excampió rus ha decidit abandonar el Tour de França per voluntat pròpia per respecte al seu equip. De fet, ahir van anar a la policia el director de Katiuixa, Andrei Txmil, Kolobnev i el seu company d'habitació, Egor Silin, per assegurar que l'equip no hi tenia res a veure.

Hi ha un termini de quatre dies per analitzar una anàlisi B, que si es confirma obligarà l'equip a acomiadar el corredor i fer-li pagar cinc cops el seu sou, segons la normativa interna estipulada per Katiuixa.

stats