TOUR 2011
Esports 02/07/2011

El director del Tour afirma que Contador pot participar perquè "és un cas complex"

El director del Tour de França, Christian Prudhomme, ha lamentat avui que el "cas Contador" no s'hagi resolt abans de l'inici de la cursa, però va justificar aquest retard en la complexitat de la decisió que ha d'adoptar el Tribunal Arbitral de l'Esport (TAS) .

Efe
2 min
Alberto Contador celebra el triomf en l'edició de l'any passat.

Barcelona"Ens hauria agradat tenir la resposta abans de l'inici del Tour, és un pena que no la tinguem. Sens dubte és perquè és una cosa molt complicada i que les més altes instàncies internacionals volen prendre el seu temps", va afirmar Prudhomme abans de l'inici de la primera etapa de l'edició del Tour d'aquest any.

El director de la cursa va destacar que els tres jutges que componen el TAS, un elegit per Contador, un altre per l'Agència Mundial Antidopatge (AMA) i la Unió Ciclista Internacional (UCI), les dues instàncies que van apel.lar i el tercer designat pel propi tribunal, es van pronunciar a favor de retardar la decisió a principis d'agost.

"Els tres jutges ho van acceptar, és un tres a zero. Això vol dir que és una situació complexa i per això hem d'esperar a que es prengui després del Tour", ha afegit.

Prudhomme va sortir així al pas de la inquietud que la presència de Contador ha provocat en alguns ciclistes, directors esportius i mitjans de comunicació que cobreixen el Tour.

El diari esportiu "L'Équipe" arriba a parlar de "ciclisme de dues velocitats", en relació a la lentitud de la justícia esportiva incapaç de resoldre el cas de Contador un any després de la seva positiu per clenbuterol en la jornada de descans del passat Tour.

En aquest sentit, el secretari general del TAS, Mathieu Reeb, va justificar en les pàgines del mateix rotatiu els "tempos" del tribunal i ha assegurat que si es va decidir aquest retard va ser a petició dels advocats de Contador i amb el consentiment de totes les parts .

"Les quatre parts implicades, la UCI, l'AMA, Alberto Contador i la Federació Espanyola de Ciclisme, van acordar que l'audiència del TAS, prevista inicialment per als dies 6, 7 i 8 de juny, s'endarrerís", va afirmar Reeb.

Ha precisat que van ser els representants de Contador qui van proposar el retard per obtenir nous documents de naturalesa científica.

El secretari general del TAS ha afegit que un retard d'aquest tipus "no és una cosa anormal" i ha considerat "molt just" el termini de tres mesos "per jutjar un assumpte d'aquesta importància", de manera que el retard és "raonable" perquè cap de les parts "podria queixar d'una violació dels seus drets de defensa i demanar l'anul·lació del procés".

Però va afirmar que els tres jutges del TAS "estaven preparats per prendre una decisió en els dies següents a l'audiència inicialment fixada, és a dir, abans de l'inici del Tour".

"No ens equivoquem de responsables" que la decisió no estigui adoptada abans de l'inici de la cursa, va assegurar.

Per Reeb, el problema no està en la lentitud del TAS si no que el cas va arribar a aquesta instància massa tard.

La més alta jurisdicció esportiva internacional va començar a estudiar el cas després que interposessin recurs l'UCI i l'AMA contra la decisió de la Federació Espanyola d'absoldre al ciclista de Pinto del seu positiu per clembuterol.

stats