OPERACIÓ PORT
Esports 19/02/2013

Hamilton: "Al Tour 2004 la meva orina es va tornar de color negre després d'una reinfusió"

Hamilton explica que va posar fi a la seva relació amb Fuentes després de donar positiu a la Vuelta a Espanya perquè li van dir "que tenia sang d'una altra persona" al seu organisme

Efe
2 min

MadridL'exciclista nord-americà Tyler Hamilton ha relatat aquest dimarts en el judici de l'operació Port que "la pitjor reacció" que va patir després d'una reinfusió de sang va ser l'any 2004, durant el Tour de França, quan passats "35 o 40 minuts" la seva orina es va tornar "de color negre".

"Crec que la sang no s'havia guardat de manera adequada, s'havia deteriorat. Ho vaig saber perquè uns 35 o 40 minuts després la meva orina era de color negre", ha explicat durant el seu testimoni per videoconferència des de l'ambaixada d'Espanya a Washington.

Hamilton, que ha admès haver seguit un calendari de consum de substàncies dopants dissenyat per Eufemiano Fuentes, ha assenyalat: "No seguia molt la programació, no prenia molta hormona de creixement", i ha afegit, a més, que només va prendre insulina un cop. "No m'agradava com m'anava, suava, tenia pulsacions més ràpides de cor, em sentia estrany", ha dit.

L'excorredor ha reconegut que ell mateix va assumir el cost dels tractaments de Fuentes, a qui va pagar en efectiu de 25.000 a 30.000 euros l'any des del 2002 fins al 2004, i que posteriorment aquesta quantitat va pujar fins a 50.000 euros per la utilització del sistema de congelació de la sang, al qual anomenaven "Sibèria".

"Em van explicar que jo i altres ciclistes havíem d'assumir el cost d'aquest congelador. Deia que tres o quatre de nosaltres pagaríem el congelador. Que jo sàpiga treballava amb sis o set ciclistes en total", ha afegit.

Preguntat per la data i els motius que el van portar a posar fi a la seva relació amb Fuentes, l'únic dels acusats en el judici amb el qual va reconèixer haver tingut una relació laboral, Hamilton ha explicat que va ser a mitjan setembre del 2004, després de donar positiu a la Vuelta a Espanya per una transfusió. "Em van dir que tenia sang d'una altra persona en el meu organisme. Jo el que tenia acordat eren autotransfusions i sempre mirava per comprovar si era 4142", ha comentat en al·lusió al codi que ell mateix va triar perquè s'identifiqués la sang que li extreien, abans d'afegir: "O s'havia intervingut la meva mostra o em van posar sang d'un altre o la prova es va fer malament".

stats