Futbol americà
Esports 18/07/2011

Els Estats Units derroten el Canadà i guanyen el mundial de futbol americà (50-7)

Les semifinals del mundial van tenir molta més emoció que no pas la final, que no va donar lloc a la sorpresa i va coronar dissabte els Estats Units

Marcel Sanromà
Els Estats Units celebren títol de campions del mundial de futbol americà

BarcelonaL'objectiu comú era tombar els Estats Units, però no ha estat possible. Els favorits van haver de suar per arribar a la final, però la lluita per l'or ha estat molt menys bregada del que es podia esperar. El Canadà no va oferir cap oposició, i els nord-americans els van esclafar amb un rotund 50-7 final al marcador.

El primer quart acabava amb un moderat 7-0 per als favorits, però a partir del segon, l'atac dels EUA va escombrar la defensa canadenca i ja es va arribar al descans amb 37-7 al marcador de l'estadi. El darrer quart ja es va jugar amb el que seria el resultat final, i els dos equips van decidir no fer-se més mal.

Divendres es va disputar la final de consolació, en la qual el Japó va vèncer Mèxic per un ajustadíssim 17-14. A manca de 8 segons pel final, els nord-americans van intentar un gol de camp des de 50 iardes, però la defensa nipona el va bloquejar i va sentenciar el partit. Cinquena va acabar Alemanya després de guanyar França per 21-17, i última, Austràlia, que va caure per 48-10 contra l'anfitriona Àustria en el partit pel setè lloc.