FUTBOL SALA
Esports 14/09/2012

El Barça Alusport i el Marfil Santa Coloma debuten aquest divendres en Lliga

Els blaugranes reben a casa el sempre difícil Triman Navarra (21:15h), mentre que els colomencs visiten un dels pavellons més complicats de la categoria, el de Saragossa (21h)

D.r. Jover
2 min
Fernandao i Dani Salgado lluiten per la pilota en el Marfil - Barça

BarcelonaLa Lliga Nacional de Futbol Sala es posa en marxa. Aquest divendres dóna el tret de sortida la considerada millor Lliga del món, tot i que cada cop va a menys pel que a fa a nombre d'equips. La temporada passada n'hi havia 16 i aquesta temporada en prendran part un total de 14.

El Barça Alusport, guanyador de la Lliga els dos darrers anys, rep la visita del Triman Navarra d'Imanol Arregui. El 'Xota' sempre ha posat les coses complicades als catalans i avui no serà menys. Els de Marc Carmona, que no podran comptar amb Wilde i Gabriel, comptaran amb els joves Eric Martel i Marc Tolrà com a recanvis. La baixa de Wilde, que serà un mes de baixa, haurà de ser ben coberta per Fernandao i Igor. El matx començarà a les 21:15h i serà retransmès en directe per Esport3 i Barça TV.

Pel que al Marfil Santa Coloma aquest divendres comença una Lliga especial. I és que el conjunt que presideix Vicenç García s'ha reforçat d'allò més bé i compta amb un equip que aspira a jugar la Copa d'Espanya i també els 'Play-off'. L'arribada del català Dani Salgado, un dels millors jugadors de la Lliga, i del porter Chico, una assegurança sota pals, ha fet créixer molt el nivell d'un Marfil que pot donar més d'un pas endavant aquesta temporada. El primer repte serà superar l'Umacon Saragossa a partir de les 21 hores en un dels pavellons més complicats de la categoria, l'anomenat Siglo XXI.

Pocs canvis

El Barça Alusport no ha fet grans canvis per aquesta temporada. Manté tot el bloc que va ser campió d'Europa, de Copa i de Lliga a excepció de Javi Rodríguez, que seguirà la seva trajectòria esportiva a Kuwait. En el seu lloc, tot i no ser un jugador de la mateixa posició, el Barça s'ha reforçat amb el jove Jesús Aicardo. El jugador gadità prové del Futsal Lobelle i ja és internacional absolut amb Espanya des de fa diverses temporades. Un dels reptes de Marc Carmona és anar donant, poc a poc, minuts als més joves. Eric Martel i Marc Tolrà són els dos jugadors amb més possibilitats de fer-se amb un lloc a l'equip.

El Marfil Santa Coloma, a banda de Dani Salgado i Chico, s'ha reforçat també amb Sergio Sierra 'Sepe', que les darreres temporades havia estat cedit a diversos equips per part del Barça.

Les plantilles:

Barça Alusport: Cristian i Paco Sedano (porters); Aicardo, Torras i Ari Santos (tanques); Lin, Lozano, Saad, Gabriel i Igor (Ales); Fernandao i Wilde (pivots). Entrenador: Marc Carmona

Marfil Santa Coloma: Marcos Vara, Isaac i Chico (porters); Del Barco i Rubén (tanques); Sepe, Segura, Busquets, Rafa López, Lluc i Medina (Ales); Dani Salgado, Jhow i Adolfo (pivots). Entrenador: Xavi Passarius

stats