Futbol Sala
Esports 03/05/2014

El Barça Alusport engrandeix la seva llegenda a la pròrroga (4-3)

Un gol de Fernandao a falta d'un minut i mig per acabar el temps afegit ha donat la quarta Copa del Rei consecutiva al conjunt blaugrana

El Barça Alusport, campió de la Copa del Rei / MIGUEL TOÑA / EFE

BarcelonaQuatre edicions, quatre victòries del Barça Alusport. El conjunt blaugrana ha guanyat aquest dissabte la quarta Copa del Rei de futbol sala consecutiva, i segueix sent l'únic vencedor d'aquest títol que es va instaurar el 2011. L'equip de Marc Carmona, que s'ha vist superat en algunes facetes del joc per ElPozo Múrcia a la final que s'ha disputat a Bilbao, ha forçat la pròrroga a l'últim instant i ha aconseguit el títol gràcies a una diana de Fernandao a falta d'un minut i mig per acabar el temps afegit.

Malgrat l'absència de Miguelín, un dels jugadors importants d'ElPozo, l'equip de Múrcia ha estat superior a la primera meitat, amb més possessió de pilota però, sobretot, més ritme a la pista i millors ocasions de gol. Els futbolistes entrenats per Duda han transformat aquesta superioritat al marcador, i han aconseguint el 0-1 al minut 17 per mitjà de José Ruiz, que ha completat una jugada d'estratègia.

Els murcians han estat millors en els primers 20 minuts però el Barça Alusport ha tingut una ocasió a l'últim segon per igualar abans del descans, amb una xilena de Lin que ha tocat el pal. En canvi, sí que li han sortit les coses a Lin a l'inici del segon temps, quan ha completat una excel·lent jugada individual per l'esquerra que ha servit per donar el gol en safata a Aicardo (min 21), que ha pogut empatar.

La segona part ha tingut un aire ben diferent per al Barça, que ha estat més insistent en totes les facetes del joc. Els de Marc Carmona han sortit de la cova per buscar la porteria de Fabio i han generat més ocasions de perill, tot i que ElPozo ha sabut controlar bé els 'tempos'. Franklin (min 27), amb un xut a l'escaire des del córner, ha pogut tornar a donar avantatge a l'equip de Múrcia, però Igor, recuperant una pilota a l'últim home, ha tornat a igualar el partit (min 28) un minut després.

El marcador era igualat però ElPozo sabia trenar més bé les jugades col·lectives, i així ha estat com ha arribat el tercer gol, obra d'Eka, que ha recollit una pilota al segon pal a falta de quatre minuts (min 36). Tanmateix, Marc Carmona ha buscat l'empat amb el porter-jugador, i l'ha acabat trobant a falta de mig minut gràcies a una canonada de Sergio Lozano, que ha pogut xutar sense oposició a l'escaire.

La pròrroga dicta sentència

El Barça ha forçat el temps afegit però l'ha afrontat molt just de forces, just la setmana després de proclamar-se campió d'Europa a Bakú. Marc Carmona ha apostat per utilitzar el porter-jugador d'entrada perquè els futbolistes no haguessin de patir tant.

Paco Sedano, porter del Barça Alusport, ha tingut actuacions de mèrit i ha salvat el seu equip amb diferents aturades de mèrit i ha permès que els blaugranes arribessin vius a falta d'un minut i mig, quan Sergio Lozano s'ha inventat una jugada individual, amb ruleta inclosa, i ha obert a l'esquerra perquè Fernandao pogués fer el gol de la victòria.