Copa d'Espanya
Esports 24/02/2013

El Barça Alusport supera ElPozo Múrcia i s'alça amb la tercera Copa d'Espanya consecutiva (4-2)

Els murcians s'han avançat i han tingut ocasions per distanciar-se, però el Barça Alusport ha estat més efectiu i ha capgirat el marcador amb un 'hat trick' de Jordi Torras i un gol de Fernandao

M. Molina
Jordi Torras, capità del Barça Alusport, lluita una pilota amb Grello de ElPozo Múrcia LNFS.ES

BarcelonaTres gols del capità Jordi Torras i un de Fernandao han servit perquè el Barça Alusport superés ElPozo Múrcia a la final de la Copa d'Espanya i sumés el tercer títol consecutiu (4-2). Un marcador que ha permès a la secció blaugrana sumar el primer títol de la temporada i rescabalar-se de la derrota contra els murcians a les semifinals de la Supercopa d'Espanya.

El partit ha estat molt igualat des del primer minut. El Barça Alusport ha imposat un ritme força elevat als primers minuts, i ha tingut la possessió de la pilota i ha creat sensació de perill. Tanmateix, no han arribat ocasions clares, mentre que els murcians han marcat en la primera opció clara: Bebe, d'un xut fort des de la frontal, ha avançat ElPozo al minut 9.

El conjunt de Múrcia ha aprofitat el gol per dominar el partit i generar millors ocasions. Els blaugranes estaven traient aigua com bonament podien, mentre el rival ho provava des de tot arreu. Però entre la falta d'encert i les bones actuacions de Paco Sedano, el marcador no s'ha mogut.

A mesura que passaven els minuts, el partit s'ha escalfat. Faltes i entrades dures per part dels dos equips han revolucionat l'ambient. Semblava que el Barça, que anava perdent, podia veure's perjudicat. Però ha passat tot el contrari. A partir d'un temps mort demanat per Marc Carmona, el Barça Alusport ha estat el primer a centrar-se i capgirar la dinàmica i el marcador a partir de bones jugades col·lectives.

Jordi Torras ha marcat el primer gol per al Barça amb un xut des de la frontal (15'), i ell mateix ha anotat el segon després d'una passada de Sergio Lozano (19'). Els blaugranes havien capgirat el marcador, fent el que semblava més difícil, i marxaven als vestidors amb avantatge.

A la represa s'ha mantingut el domini culer i Fernandao ha marcat el tercer en culminar un contraatac que ha iniciat Gabriel amb una passada llarga (25'), mentre que Jordi Torras ha completat el seu 'hat trick' en una acció amb diversos rebots (31').

Amb 4-1, ElPozo no ha tingut altre remei que jugar-se-la i situar el porter-jugador. Els murcians, especialistes en aquestes accions, han passat a tenir el domini absolut i també han generat molt bones oportunitats de gol. Tan sols el desencert en l'última rematada ha evitat que el gol arribés. Alex, aprofitant un petit error defensiu, ha trobat espai per xutar a l'escaire i superar Paco Sedano (35').

El gol ha alimentat les esperances de remuntada, però els homes de Marc Carmona han estat molt ben posicionats sobre la pista i han sabut defensar els atacs incisius d'ElPozo, fins que s'ha esgotat el temps i el Barça Alusport ha pogut celebrar la tercera Copa d'Espanya consecutiva.