FUTBOL SALA
Esports 19/05/2019

El Barça Lassa de futbol sala remunta l'eliminatòria i disputarà les semifinals de la Lliga

La victòria 5-1 contra el Llevant el classifica per a la pròxima ronda contra el Palma Futsal

Adrià Fernández
El Barça Lassa de futbol sala celebrant el primer gol en la victòria contra el Llevant per 5-1

BarcelonaEl Barça Lassa de futbol sala s'ha classificat per a les semifinals del 'play off' per al títol de Lliga després de vèncer el Llevant en el tercer i definitiu partit de la sèrie de quarts (5-1). Els blaugranes han remuntat l'eliminatòria en el tercer partit, després de perdre en el primer (5-3) i de forçar divendres el duel definitiu guanyant el segon partit, també per 5-1. Els gols d'Aicardo, Joselito, Ferrão per partida doble i Adolfo valen l'accés a les semifinals del 'play off' contra el Palma Futsal, botxí del vigent campió, el Movistar Inter.

El matx ha començat molt igualat. Amb una intensitat pròpia d'un partit a vida o mort: un bitllet a les semifinals s'ho valia. El Palau Blaugrana s'ha vestit de gala i ha collat de valent. La intensitat de les grades s'ha transmès a la pista i Sergio Lozano i Carlos Márquez s'han discutit acaloradament en els primers compassos de partit. El Barça ha pogut fer mal en el primer minut de partit, però l'Aicardo ha estavellat un xut en la fusta. Cecilio, del Llevant i autor d'un tres gols en el primer partit de l'eliminatòria, també ha topat amb el pal en dues accions consecutives i Maxi Rescia, un minut després, ha completat el 'hat trick' de pals per part del conjunt visitant.

Els d'Andreu Plaza, mentrestant, han continuat topat amb un Raúl Jiménez imperial sota pals. El jove porter madrileny ha evitat la golejada blaugrana en el primer temps, però no ha pogut fer res en el gran gol d'Aicardo. El canari ha enviat amb un xut creuat de primeres la pilota al fons de la xarxa, després que Marcenio servís ràpidament un córner per situar l'1-0 just abans del descans.

Després de la tempesta ve la calma

La tempesta ha anat seguida de la calma. Després d'un primer temps d'alt voltatge, les revolucions han disminuït a la segona part. El Barça ha sabut controlar el ritme de joc, amb llargues possessions durant els primers quinze minuts. Joselito ha col·locat el 2-0 en una transició ofensiva rapidíssima, traçant una diagonal i culminant una assistència d'Esquerdinha amb una vaselina brillant davant la sortida de Jiménez. David Madrid ha ordenat als seus homes atacar de cinc en els últims instants per intentar, com a mínim, forçar la pròrroga.

El Llevant, que estava jugant en 'bonus', ha comès una falta que l'ha condemnat definitivament. Ferrão no ha fallat des del doble penal i ha situat el 3-0 en el marcador. Amb el Palau embogit i el Llevant amb porter jugador, Adolfo ha recuperat una pilota a la banda esquerra del camp propi i ha anotat el 4-0 a porteria buida. Els visitants han tingut temps, encara, d'anotar el gol de l'honor gràcies a una rematada de Gallo des del segon pal. A un minut del final, el Llevant ha comès una nova falta i Ferrão, letal des dels deu metres, ha marcat el 5-1 definitiu.

Amb la victòria del Barça, ja queden definides les semifinals del 'play off' cap al títol de Lliga. Per una banda, els blaugranes es veuran les cares amb el Palma Futsal, que ha eliminat en dos partits el vigent campió de la competició i vencedor dels últims tres títols de Lliga: l'Inter Movistar. Per l'altra, s'enfrontaran ElPozo Múrcia, que ha remuntat l'eliminatòria contra el Ribera Navarra, i el Jaén Paraíso Interior, vencedor de l'eliminatòria contra l'Osasuna Magna.