FUTBOL SALA
Esports 21/11/2012

Marc Carmona: "És molt necessari canviar el format de la UEFA Futsal Cup"

El tècnic del Barça Alusport repassa en una entrevista a l'ARA diversos aspectes que canviaria del futbol sala, de la Lliga i de la màxima competició continental

David R. Jover
2 min

BarcelonaMarc Carmona, entrenador del Barça Alusport des del 2004, parla en aquesta entrevista dels aspectes que més el preocupen del futbol sala actual. Per exemple, planteja un canvi en la normativa per afavorir l'espectacle i també estaria a favor de regular la utilització del porter-jugador. El tècnic català, a més, vol que es canviï el format de la Champions del futbol sala, la UEFA Futsal Cup.

Quina és la salut del futbol sala?

És un moment difícil per als clubs. S'han quedat sense ajudes d'espònsors i estan patint per pagar les nòmines. El futbol sala pateix, però no més que qualsevol altre esport. En bàsquet també han patit per acabar de formar la Lliga.

La lliga espanyola té 14 equips aquesta temporada. I molts amb problemes. Què cal fer?

És difícil. Hi ha dos problemes: els problemes del món i els del futbol sala. No tinc la resposta i suposo que el principal és passar aquests anys com es pugui i esperar que les coses millorin. El problema és general, de tots els clubs.

Què cal canviar per millorar el futbol sala?

Les normes les tenim una mica oblidades. El reglament de fa 3-4 temporades era més atractiu i afavoria l'espectacle. Hem de millorar el futbol base dels clubs, les competicions europees, unificar calendaris... Hi ha molt marge de millora.

Que el porter-jugador es pugui utilitzar sempre és bo o dolent?

A mi no m'agrada que s'especuli amb el porter-jugador si vas guanyat o empatant. Els partits són molt diferents quan estàs 25 o 30 minuts jugant contra el porter-jugador. S'hauria de trobar alguna fórmula en què només es pogués treure en els últims minuts. Però és difícil, el ventall tàctic és molt gran.

El Barça jugarà la 'final four' de la UEFA Futsal Cup havent jugat només tres partits, però l'aficionat del Palau no n'haurà vist cap.

És molt necessari un canvi. El nostre aficionat no ha vist cap partit de la màxima competició europea de clubs, i això és dolentíssim per a la competició. Estem parlant amb la UEFA per canviar la competició, perquè ens trobem que no podem oferir a la nostra gent grans partits. El que no pot ser és jugar una competició a l'octubre, classificar-te per a la final a quatre,i no jugar-la fins a sis mesos després.

Podeu llegir l'entrevista sencera amb Marc Carmona a l'ARA Premium.

stats