Espanya guanya i s'enfrontarà a Alemanya a la gran final (33-29)

Els homes de Manolo Cadenas s'han desfet de Croàcia i els germànics han batut Noruega

Gonzalo Romero
Cristian Ugalde celebra un gol / EFE

BarcelonaEspanya disputarà la final de l'Europeu d'handbol de Polònia. La selecció estatal lluitarà amb el combinat d'Alemanya pel seu primer or continental després de superar Croàcia (33-29). Els hispans han aconseguit la classificació després de compensar un inici gris, marcat per la poca intensitat estatal i la serietat croata. Victòria treballada, la més completa de la bicampiona mundial.

El 1-4 dels de Zeljko Babic en els primers cinc minuts, però, han fet sonar les alarmes a la banqueta de Cadenas, que ha hagut de demanar temps mort per intentar ajustar el seu atac, principalment. La reacció dels ibèrics s'ha fet esperar, però ha sigut

Antonio García i Álex Dujshebaev

Julen Aguinagalde

El bloc balcànic no ha perdut la cara al partit i han posat un igualat 24-23 a l'equador del segon període. Però el ritme espanyol ha estat molt superior. Víctor Tomás i Valero Rivera, un cop més, han encarrilat el triomf dels vermells amb 11 gols, tres vitals de contraatac. Gonzalo Pérez de Vargas, millor que Arpad Sterbik, ha sentenciat amb tres aturades en un minut i mig, acabant de decidir el xoc.

Una acció de l'Alemanya-Noruega / EFE

Alemanya, el rival dels Hispans

Alemanya serà el darrer obstacle dels homes de Cadenas. Els jugadors de Dagur Sigurðsson, tot orgull, han pogut amb el talent i la regularitat de Noruega en un enorme partit, sense amo, que s'ha resolt després d'una pròrroga (33-34). La duresa i efectivitat blanca ha pogut amb la millor simfonia de la cita del vell continent, enamorat d'ella. Equip d'inicis i finals, els germànics han sigut els primers en colpejar, amb un parcial 0-4 (del 5-5 al 5-9) gràcies a les accions de Tobias Reichmann (10 gols) i a l'efectivitat de la seva defensa 6:0.

Un punt menys intensos però desplegant el seu handbol viu, amb mobilitat, els escandinaus han aixecat i capgirat el resultat amb paciència, estrenant la segona meitat prement l'accelerador i imposant el seu joc (15-14 minut 31). Dos gols de Hendrik Pekeler en el moment més calent ha semblat decidir les semifinals (24-22), però la capacitat de reacció dels blancs, sempre present durant aquests 13 dies de competició, els ha permès forçar la pròrroga.

El jove extrem del Kiel Rune Dahmke, que ha suplert amb total naturalitat l'estrella de la plantilla Uwe Gensheimer, ha empatat transformant un llançament des de la cantonada, amb poc més d'un metre d'espai. Diana psicològica i equilibri tombat. Noruega no ha sabut gestionar els 10 minuts addicionals davant la defensa 5:1 que ha proposat Alemanya i que els ha acabat d'ofegar. Les seves armes ofensives han estat, un cop més, a la primera línia amb Sagosen i Hansen, morts en el tram fina. El rival d'Alemanya sortirà de l'Espanya-Croàcia (20.30 hores).