HANDBOL

Antonio García canvia el Fraikin Granollers pel Nantes

Els francesos paguen la clàusula del lateral per incorporar-lo aquest curs

El Fraikin Granollers ha començat la temporada en hores baixes. Les derrotes al derbi de la Supercopa Catalunya i en el debut de la Lliga Asobal a la pista del Cangas obliguen Antonio Rama i David Ginesta a escurçar els timings per rearmar la plantilla. El grup és jove, té poca experiència i ha de rendir immediatament. L’aposta pels jugadors de la casa reclama una paciència que s’empetiteix a mesura que passen les setmanes de competició. No hi ha cap més opció. El projecte ha de tornar a trobar la seva identitat. Quedar-se fora d’Europa després d’anys sent un habitual a l’EHF Cup ha sigut un primer toc d’atenció. Les expectatives esportives podrien haver canviat dràsticament en les últimes hores. A més, ahir es va fer oficial que Antonio García deixa el club per jugar al Nantes de Valero Rivera, Eduardo Gurbindo i Kiril Lazarov.

El club francès ha pagat la clàusula de rescissió del seu contracte per tancar l’operació. L’acord amb les parts implicades es va tancar ahir, quan es va fer oficial. El lateral de la Llagosta ja havia signat el seu nou contracte a les oficines de l’entitat lila. Durarà una única temporada, amb l’asterisc d’avaluar la seva continuïtat l’estiu vinent. Ha sigut una sortida llampec. García va rebre la setmana passada la trucada de l’entrenador Alberto Entrerríos presentant-li la proposta. Hores després va saber que el Nantes estava disposat a pagar la seva clàusula de rescissió i es van activar, doncs, els mecanismes per ultimar el tram final de la negociació. El Nantes necessitava un jugador polivalent a la primera línia, que pogués jugar a les dues bandes de la pista. Han apostat fort pel català perquè entenen que la seva adaptació al sistema de joc serà ràpida gràcies a l’etapa d’internacional amb la selecció espanyola i al Pick Szeged de Juan Carlos Pastor, mentor de l’estil d’Entrerríos.

Signar un jugador sense contracte

L’entorn del Granollers admet que és un revés esportiu, però entenen que tornar a la lliga francesa (LNH) era una gran oportunitat per a García, que a l’estiu ja havia tombat una altra oferta de primer nivell. El club blanc-i-blau ha seguit el dia a dia del procés. Ara hauran de moure’s ràpid per suplir-lo. La seva decisió és signar, no promocionar un jugador de la casa. Tindran marge en l’estructura salarial i més de 50.000 euros que els pagarà el Nantes per trobar un company de posició a Nicolás Bonanno. Les condicions del mercat compliquen que pugui arribar un canoner de garanties al Palau Olímpic. El Granollers matisa que ha de ser un esportista que no hagi disputat la primera jornada de la Lliga Asobal. Això acota molt la futura llista de futuribles.

A l’estranger, com en el futbol, no hi ha clàusules de rescissió. Pensar que algun equip estigui disposat a negociar per un dels seus actius, amb la temporada oficial ja començada, s’intueix improbable. El target dels vallesans seran, principalment, els esportistes que no tenen contracte en vigor. Caldrà veure quin recorregut tindrà el Fraikin Granollers d’Antonio Rama després dels canvis de cromos.