COPA ASOBAL
Esports 19/12/2010

El Barça es deixa remuntar i el Ciudad Real s'emporta el títol (31-34)

Tot i fer una primera part perfecte, el Barça es va enfonsar al segon temps i es va deixar superar per un Ciudad Real que va tenir en Chema Rodríguez el millor home

Oneto intenta el llançament

BarcelonaTot i que el Ciudad Real va sorprendre els blaugrana amb un 0-3 de sortida, els de Xavi Pascual no van trigar a tirar el forrellat a la seva porteria. La defensa 6-0 català, emparat un gran Daniel Saric, se li va entravessar al conjunt de Talant Duixebàev, que va començar a patir per marcar.

Però aquest no va ser l'únic problema del Ciudad Real en el primer temps, ja que en defensa l'equip de Duixebàev va ser una ombra del que es va exhibir ahir davant el Valladolid. A més, l'internacional Arpad Sterbik, decisiu tantes tardes, no tenia el seu dia. Per això, a ningú li va sorprendre que el Barcelona, dirigit magistralment per Dani Sarmiento, li donés la volta al marcador just quan a l'equador del primer temps (8-7).

Amb el Ciudad Real encallat davant Saric, el Barcelona, gràcies al seu excel lent treball defensiu ia les individualitats de Sarmiento, va continuar augmentat el seu avantatge tot i quedar-se amb quatre jugadors en pista (14-10, min.24), encara que un parcial 0 - 2 en els últims dos minuts va minimitzar la renda barcelonista a només dos gols (16-14) al descans.

Però en el segon temps tot va canviar. El Barcelona va deixar de defensar i el Ciudad Real va treure a la llum la qualitat que atresora el seu constel d'estrelles. En un vist i no vist, després d'un contundent parcial 1-6 que Xavi Pascual no va tallar amb un temps mort, l'equip manxec va prendre el comandament del marcador i ja no el perdria (17-20, min.35). Davant els problemes del seu equip en l'atac posicional, Duixebàev va recórrer al joc amb el pivot, i aquí l'internacional Julen Aguinalgalde es va mostrar letal amb cinc gols a la segona part.

El Barcelona estava desdibuixat i el seu entrenador va esgotar el seu temps mort (21-24, min.40), encara que de poc va servir. Només els gols del central Sarmiento, nomenat millor jugador de la final, van mantenir als catalans en el partit. El Ciudad Real va entrar en els últims minuts amb un avantatge de cinc gols que semblava assegurar-li el títol (25-30). Amb el partit mig perdut, l'entrenador del Barcelona se la va jugar amb una defensa 4-2 molt pressionant que va sorprendre al seu rival.

El Barcelona es va situar a un sol gol (29-30, min.53), però de nou Julen Aginalgade va sortir al rescat del seu equip per tornar-li una renda de dos gols al seu equip (30-32, min.56). Una rigorosa exclusió de Källman va fer somiar als de Pascual amb la remuntada, encara que dos pèrdues de pilota en atac fulminar als blaugrana.

Fitxa tècnica:

31 - Barcelona Borges: Saric; Roques (2), Noddesbo (3), Nagy (2), Jermenyr, Sorhaindo i Juanín García (5,2 p)-equip inicial-Sjostrand (ps), Rutenka (6), Sarmiento (8 ), Igropulo (2), Cristian Ugalde (1) i Oneto (2).

34 - Renovalia Ciudad Real: Sterbik, Luc Abalo (2), Isaías Guardiola (5), Chema Rodríguez (5), Jurkiewicz (3), Julen Aguinalgade (5) i Källman (4)-equip titular-Hombrados (ps), Viren Morros (1), Dinart, Davis, Cañellas (3), Lazarov (4,1 p) i García Parrondo (2).

Marcador cada cinc minuts: 2-4, 5-6, 7-7, 11-8, 14-10, 16-14 (Descans); 17-19, 20-23, 23-26, 26-30, 30 - 31 i 31-34 (final).

Àrbitres: Pastor Gamón i García Fernández (Catalunya). Van excloure per dos minuts a Nagy, Noddesbo, Cristian Ugalde i Jermenyr (2) pel Barcelona Borges, i a Viran Morros i Källman pel Renovalia Ciudad Real.

Incidències: Final de la XXI edició de la Copa ASOBAL disputat al Pavelló Municipal d'As Travesas davant uns 3.000 espectadors