HANDBOL
Esports 09/12/2011

L’Atlètic de Madrid i el Barça Intersport es disputen mitja lliga a Vistalegre

Joan Cañellas i David Davis, jugadors de l'Atlètic de Madrid, expliquen què cal fer per aturar el conjunt català i quines poden ser les claus d'un partit transcendental

David R. Jover
2 min
Kiril Lazarov és un dels homes més perillosos en l'atac matalasser

BarcelonaEl partit més important de l'any vist des dels ulls de l'equip rival. Joan Cañellas i David Davis, a més d'Edu Fernández, són els tres catalans que juguen a l'Atlètic de Madrid i que aquest dissabte, a les 16 hores, en directe per Teledeporte, intentaran aturar el Barça Intersport, que busca un triomf que li doni mitja lliga.

I és que la igualtat és palesa, ja que tots dos equips compten els partits per victòries: 12 en 12 partits. Per tant, els enfrontaments directes poden decidir la lliga. "És com si es tractés d'una eliminatòria a doble partit, en què has d'estar els 60 minuts concentrat i no deixar-te anar", explica a l'ARA Joan Cañellas, central de l'Atlètic de Madrid. Cañellas, que és l'extensió de Talant Dujshebaev a la pista i dirigeix amb mestratge l'atac matalasser, afegeix que "l'altra mitja lliga, si tot segueix així, ens la jugarem al mes de maig al Palau".

Les armes del Barça

L'Atlètic de Madrid ha d'aturar les millors qualitats del Barça, que en té moltes. La primera és el llançament de nou metres, en què és el segon millor equip de la competició. Aquesta tasca, durant diversos minuts, recaurà en l'extrem de Santa Maria de Palautordera David Davis. El conjunt madrileny farà servir una defensa 5:1 per evitar al màxim els llançaments llunyans del Barça, que si vol guanyar el partit haurà de ser el primer a córrer i proposar un ritme de partit alt. "Tot i l'estadística, hem de desactivar totes les seves opcions en atac", reconeix Davis. El seu company Cañellas va més enllà: "Sarmiento i Entrerríos no han d'entrar en joc, però a més hem d'aturar el contraatac, perquè el primer que agafi aquest ritme guanyarà".

L'encert de Saric

Però què és el que més preocupa l'Atlètic de Madrid? La porteria. David Davis i Joan Cañellas creuen que Danjel Saric pot ser una de les claus del partit. "Pot guanyar ell el partit", deixa caure Davis, que sap que el porter bosnià del Barça es creix en els partits importants, tal com va demostrar la temporada passada a Europa. I és que quan tots dos equips s'enfronten –l'Atlètic de Madrid era fins l'any passat el Ciudad Real–, els partits acostumen a ser molt igualats i les diferències, en partits de lliga, no són grans. "Si vas guanyant de tres, has d'acabar guanyant de quatre. I si vas perdent de tres gols, intentar perdre de dos. El partit al Palau et pot donar la lliga per un gol", insisteix Cañellas, que va passar per Barça i Granollers i que espera superar els catalans aquesta tarda, però també vol, com a culer, que el Barça de Guardiola superi el Madrid.

Les lligues es guanyen davant de l'Atlètic de Madrid o el Barça, però es perden a les pistes menys esperades. Si els de Xavi Pascual volen revalidar l'Asobal, un títol que els va costar cinc anys reconquerir, hauran de fer les coses molt bé i, sobretot, defensar d'allò més bé i demostrar per què són la millor defensa de la lliga, amb 23,5 gols encaixats per partit. Mitja lliga passa per Madrid avui.

stats