LLIGA ASOBAL
Esports 08/11/2014

El Barça dóna un cop sobre la taula en l'Asobal i destrossa el Naturhouse (23-34)

El conjunt blaugrana ha quallat el millor partit en aquesta edició de la Lliga Asobal

Gonzalo Romero
Karabatic en un partit de Champions / EFE

BarcelonaQuan volen, poden. El Barça d'handbol ha donat un cop sobre la taula en la Lliga Asobal i ha destrossat el Naturhouse La Rioja (23-34), un dels pocs equips que semblava tenir prou recursos, jugadors i arguments per plantar cara al conjunt de Xavi Pascual.

Els blaugranes han demostrat a Logroño que sí que saben competir al 100% en la competició domèstica. "Som professionals, no només podem mostrar la nostra millor versió a la Lliga de Campions", explicava dies enrere Saric al diari ARA.

Xavi Pascual ha decidit disputar el partit amb una convocatòria oberta. El tècnic ha inscrit d'inici en acte 13 jugadors i ha deixat Saubich, Jallouz i Rutenka en la recambra. D'aquesta manera, l'entrenador ha pogut decidir quins dos homes disputarien el partit.

Juanín García i Albert Rocas, que encara no s'havien enfrontat a l'equip barceloní des de la seva sortida del club, no han pogut fer res per evitar el triomf visitant. L'extrem lleonès, però, ha sigut un dels millors del Naturhouse, que ha començat el matx molt concentrat, amb un agressiu i obert 6-0 per intentar pressionar les primeres línies visitants.

Un començament de demolidor

Un parcial de 0-5 i tres aturades de Gonzalo Pérez de Vargas han retornat a la realitat el tercer classificat de la Lliga Asobal. Res de bromes, res de relaxacions. Ja ho va dir dies enrere Xavi Pascual: "Hem d'afrontar el partit com si fos de Champions". Així ha sigut.

Jota González ha intentat frenar la dinàmica visitant amb un temps mort, però l'equip de Xavi Pascual no ha tret el peu de l'accelerador. De fet, el Naturhouse no ha sigut capaç de veure porteria fins al minut 7. La defensa catalana i l'actuació de Gonzalo sota pals, aquest dissabte extraordinari (sis aturades de vuit llançaments en els primers 10 minuts), han deixat sense recursos els locals.

Xavi Pascual ha apostat per la seva teòrica primera línia titular, i això s'ha notat. Lazarov, Raúl Entrerríos i Karabatic s'han repartit els rols en atac. El francès, intel·ligent, s'ha dedicat a fixar la defensa i connectar amb el seu compatriota Sorhiando en la línia dels 6 metres.

Entrerríos, per contra, ha mostrat l'instint golejador que tant caracteritza l'ex del Kiel, entre d'altres. El director de joc blaugrana ha anotat sis gols en el primer temps i ha estat intractable en l'un contra un. Fintes de braç, de canvi de direcció i de revers. El ventall de recursos, a més, han colpejat amb duresa el Naturhouse, immòbil, sense capacitat de reacció (5-12, minut 17).

El canvi de Cacheda per Vigo ha fet millorar lleugerament el joc dels de Logroño. El conjunt de la Rioja, amb l'ex internacional júnior amb Espanya, ha començat a córrer i a aconseguir gols de transició. L'encert de cara porteria del Barça i l'actuació del seu porter, però, han evitat que els locals retallessin distàncies en el marcador (10-19 en el descans).

Tímida baixada d'intensitat aturada per Gonzalo

Aquest Barça, però, no és perfecte. En la segona meitat els blaugranes han badat durant uns minuts. El Naturhouse, que ha estat esperant aquesta situació durant els primers 30 minuts, ha signat un parcial d'1-5 a favor i ha retallat tímidament distàncies (16-24). Les aturades de Gonzalo –18 amb gairebé un 50% d'efectivitat–, però, han sigut un mur que els de Jota González no han pogut ensorrar.

De la mà de l'ex del Tolosa, el Barça ha tornat a agafar el timó del partit. Xavi Pascual, llavors, ha decidit inscriure en el partit Jallouz i Saubich. El tècnic ha volgut rotar el seu equip i més concretament la seva primera línia amb el tunisià i Gurbindo. Rutenka, que aquesta temporada no està tenint gaire protagonisme, no ha pogut disputar minuts.

Amb el lateral navarrès, Jallouz, Saubich i Ariño a pista, l'equip català ha acabat d'ofegar el rival, que ha perdut massa pilotes per errors no forçats. Amb un contundent 23-34 s'ha arribat al final del partit, que ha tingut color blaugrana de principi a fi.