LLIGA ASOBAL
Esports 01/03/2011

El Barça Borges d'handbol suma el vintè triomf en vint jornades a la pista del Guadalajara (30-38)

En el partit avançat de la vintena jornada, el líder no ha fallat i ara la pressió és tota per al Ciudad Real, que juga a Saragossa diumenge conscient de que no pot fallar.

Oneto intenta el llançament

GuadalajaraEls Barça Borges segueix guanyant tots els partits que juga a la lliga Asobal. Tot i jugar tot just 48 hores després de guanyar el seu duel europeu davant del Chambery, els homes de Xavi Pascual han sumat el vintè triomf en 20 partits a Guadalajara. Ara, el Barça li treu 4 punts al Ciudad Real, que jugarà diumenge a Saragossa.

Un parcial d’1-5 per començar ha deixat clar que els blaugrana no volien donar marge a la sorpresa a una pista on feia molt que no jugaven. Els de Pascual han passat per sobre del conjunt de Fernando Bolea i no han deixat d’ampliar el seu avantatge amb comoditat: 2-8, 4-11, 5-13... L’encert ofensiu de Nagy, Juanín i Noddesbo ha estat massa obstacle per als castellans, que no trobaven la manera de frenar l’atac d’un Barça Borges amb molta embranzida gràcies a les últimes victòries.

Uns minuts d’inspiració local i cert relaxament blaugrana han ajustat el marcador fins el 13-16, però l’alè rival ha estat un avís que el Barça Borges ha entès i ha corregit ràpidament. Un parcial final d’1-3 ha deixat el marcador en un favorable 14-19 al descans.

Laszlo Nagy i Victor Tomás han mantingut els blaugranes amb avantatge al començament de la segona meitat, uns minuts en què l’empenta dels castellans i l’encert de Rudovic (8 gols) ha posat en moltes dificultats els de Xavi Pascual. El resultat s’ha tornat a ajustar: 20-23.

Però novament l’equip blaugrana ha respost amb serenitat. Sempre per davant en el marcador, el Barça Borges ha mantingut la tranquil•litat i als últims minuts ha clavat l’estocada final. Del 30-34 al 30-38 final. Els blaugranes sumen una nova victòria i fan un pas més cap al títol. Comença el compte enrere. Resten deu jornades. Deu finals.

Quabit Guadalajara 30-38 Barça Borges

Quabit BM Guadalajara (14+16): Oliva, Mateu (2), Reig (2), Fontenla (3), Redondo, Basmalis, Agustín (3), Dzokic, Suárez (3), Epeldegui (3), De la Salud (6), Rudovic (8), Valles i Gómez.

FC Barcelona Borges (19+19): Sjöstrand, Noddesbo (3), Juanín (9), Víctor Tomás (8), Entrerríos (4), Sorhaindo, Dani Sarmiento (3), Iker Romero, Nagy (8), Jernemyr, Rutenka (3), Oneto, Igropulo i Saric.

Parcials cada cinc minuts: 1-5, 2-7, 4-10, 7-13, 11-15, 14-19 (descans), 18-21, 21-26, 24-28, 25-30, 28-32, 30-38 (final).

Àrbitres: García Rodríguez i Fernández Pérez.

Pavelló: Multiusos de Guadalajara.