HANDBOL: LLIGA DE CAMPIONS
Esports 20/04/2012

El Barça Intersport surt esclafat de Copenhaguen i s'ho jugarà tot al 'factor Palau' (29-23)

Els exblaugranes Mikkel Hansen i Kasper Hvidt, el primer amb els gols i el segon amb les aturades, els artífexs de la derrota dels blaugranes a Dinamarca

D.r. Jover

BarcelonaEl Barça Intersport ha sortit escaldat del Parken Stadium de Copenhaguen i ha perdut per 29-23 el partit d'anada dels quarts de final de la Lliga de Campions d'handbol. Els de Xavi Pascual, que han arribat a perdre de set gols en els dos últims minuts, han pogut reduir la diferència a sis i somien en una remuntada el Palau. El proper dissabte 28, a les 20 hores, els blaugrana hauran de fer front als sis gols de desavantatge per ser a la 'final four' de Colònia i poder defensar el títol de campió.

El Copenhaguen ha estat molt superior al Barça des del primer minut. Els danesos, molt més intensos, han aconseguit descentrar el Barça amb una defensa contundent i fent molts contracops. El Barça, però, ha aguantat el ritme dels locals en els primers vint minuts (10-9), però després s'ha enfonsat i ha marxat al descans cinc gols a sota (16-11). Saric, que acostuma a ser una assegurança de vida, no ha estat massa encertat i ha acabat sent substituït.

En el segon temps el Barça ha trobat en Nagy el seu home de referència -l'hongarès en el primer temps ha estat desaparegut- però s'ha trobat massa sol i aleshores el Barça s'ha topat amb l'exhibició del porter Kasper Hvidt i de Mikkel Hansen, que a més de marcar gols ha assistit als seus companys. Això ha provocat que la diferència augmentés poc a poc i se situés en vuit gols (25-17). El Barça, gens còmode i massa pendent dels àrbitres, ha trobat a faltar l'aportació d'un Rutenka poc fiable i també dels extrems, que no han pogut córrer i ho ha acabat pagant.

El Copenhaguen ha pogut deixar gairebé sentenciada l'eliminatòria en un atac en què ha pogut marcar el vuitè gol de diferència, però en el darrer minut i mig el Barça ha aconseguit retallar distàncies i ha pogut marxar amb vida del Parken Stadium (29-23), que aquest divendres ha registrat el rècord d'espectadors en un partit de Lliga de Campions amb 21,293 persones.

El 29-23 final és un mal resultat per un Barça que fora de casa se sent molt incòmode i que haurà d'assegurar el seu pas a la 'final four' al factor Palau, que haurà de ser de nou determinant.