Handbol
Esports 10/04/2011

El Ciudad Real guanya la Copa del Rei contra un Valladolid que s'ha quedat sense gas (22-31)

Els val·lisoletans han plantat cara a la primera meitat, però no han pogut aguantar el ritme a la represa i els manxecs s'han alçat còmodament amb la victòria

L'extrem francès del Ciudad Real Luc Abalo xuta a porteria davant la pressió de Víctor Alonso del Valladolid.

VigoEl Renovalia Ciudad Real s'ha proclamat guanyador de la Copa del Rei, després de dos anys de domini blaugrana, després de guanyar el Cuatro Rayas Valladolid (22-31) en un partit on els val·lisoletans han plantat cara fins que s'han quedat sense gasolina al segon temps. És el tercer títol de la temporada dels de Talant Dujshebaev, després de la Supercopa d'Espanya i la Copa ASOBAL.

El Valladolid ha jugat una primera part gairebé perfecta, amb una defensa forta i difícil de superar; la mateixa que van fer en les semifinals contra el Barça. Tant és així que el Ciudad Real no ha pogut anotar el primer gol fins als 7 minuts de partit.

Però aquesta circumstància no ha fet perdre els papers al campió, que mica en mica s'ha ficat al partit i ha aconseguit empatar a 12, resultat amb el que s'arribaria al descans.

A la represa, el Valladolid ha intentat mantenir el ritme, però el cansament acumulat del partit de semifinals li ha passat factura, i a l'equador del segon temps han començat a veure com els de Talant Dujshebaev es distanciaven de manera gairebé definitiva (19-26, min. 48).

Als últims minuts, tot i la bona actuació del porter Sierra, el Valladolid ha estat una joguina en mans manxegues. Gurbindo, que a la primera part havia anotat 7 dianes, només ha pogut transformar un llançament a la represa. Una mala notícia per l'equip, ja que sense frescor en atac tampoc no s'ha pogut recolzar en el tir exterior.

Cuatro Rayas Valladolid 22 – Renovalia Ciudad Real 31

VALLADOLID: Sierra; Tvedten (2,1p), Krivocapic, Asier Antonio, Ávila, Víctor Alonso i Eduard Fernández (3) -equip inicial-, Óscar Perales (2), Gurbindo (8), Davor Cutura (2), Bilbija (5), Rambo i Alexis

CIUDAD REAL: Sterbik, Abalo (3), Lazarov (6,1p), Julen Aguinagalde (2), Cañellas (2), Jurkiewicz (1) i Källman (6) -equip titular- Hombrados (ps), Viran Morros (2), Dinart, Isasías Guardiola (5), Alberto Entrerríos (2), Davis (1) i Shevelev (1).

PARCIALS (5 minuts): 2-0, 4-2, 4-3, 7-5, 10-9, 12-12 (descans) 14-16, 17-20, 18-23, 19-28, 20-30 i 22-31 (Final).

ÀRBITRE: Sabroso Ramírez i Raluy López . Exclusions a Víctor Alonso i Ávila pel Valladolid; i a Isaías Guardiola (2) i Källman pel Ciudad Real.

ESTADI: Pavelló municipal de As Travesas; uns 3.000 espectadors.