HANDBOL
Esports 09/04/2011

El Barça Borges cau contra el Valladolid i queda fora de la final (25-26)

Una gran segona part de Sierra, Bilbija i Tvedten dóna al Cuatro Rayas Valladolid el passi a la final davant un Barça que ha pagat no fer jugar Juanín García fins al 40'

David Jover
Edu Fernández intenta el llançament

BarcelonaEl Barça Borges no podrà repetir final ni títol a Lugo. Els homes de Xavi Pascual no han pogut superar un Valladolid que s'ho ha cregut més al segon temps i que ha tingut en el porter José Manuel Sierra el seu millor home. El català ha fet un recital d'aturades i ha fet creure als seus que podien vèncer l'actual campió.

L'entrenador blaugrana ha pecat de valent aquesta tarda. Ha inscrit d'inici tan sols dotze jugadors i ha deixat sense jugar Rocas, Juanín i Iker Romero. En el segon temps, sobre el 40' de partit, ha fet jugar Juanín quan el Valladolid ha començat a carburar, però no ha tret en cap moment Romero i ho ha pagat car.

A la primera part el Barça Borges ha estat superior, molt millor que els val·lisoletans. No hi havia gaire diferència en el marcador, la màxima ha estat de tres gols, 9-6, després d'un gol d'Entrerríos, però a mesura que s'ha apropat el descans el partit s'ha igualat (12-10).

A la represa els homes que dirigeix l'exseleccionador Juan Carlos Pastor ha canviat la mentalitat i s'ha encomanat al seu porter i quatre jugadors clau. Els gols de Havard Tvedten (8), Perales (5) i, sobretot, als instants finals, Bilbija (5) han decantat la balança. Gonzalo Pérez de Vargas, avui titular, ha aturat 11 llançaments però en els cinc minuts finals no ha estat gaire encertat.

La derrota per 25-26 deixa el Barça sense final i el Valladolid es jugarà el títol contra el Ciudad Real aquest diumenge.