COPA DEL REI
Esports 07/04/2011

Juanín condueix el Barça Borges a les semifinals de Copa (30-28)

Els de Xavi Pascual no han fet el seu millor partit de la temporada, però els ha servit per superar l'Ademar de Lleó

David Jover
Nagy

BarcelonaEl debut a la competició del KO quan ets el favorit no és fàcil, al contrari. El Barça Borges ha assolit les semifinals després de superar l'Ademar de Lleó per dos gols, 30-28, però patint, potser, més del compte. Dissabte el rival serà el Cuatro Rayas de Valladolid, que ha superat l'Octavio Pilotes Posada per 23-34.

Xavi Pascual va avisar a la prèvia del matx que no seria gens fàcil tot i la diferència en la profunditat de banqueta i així ha estat. Els blaugranes, tot i sortir molt bé en els primers minuts, 5-2, han vist com els homes de Jordi Ribera es creixien a partir de què el seu porter, Vicente Álamo, ha començat a aturar pilotes.

Aleshores, entre Stranovsky i Aguirrezabalaga, l'Ademar s'ha situat un gol amunt, 8-9, i ha provocat una desesperació mínima en el Barça, que ha hagut de situar a pista a Sarmiento i Romero per donar més criteri al joc d'atac. Això ha servit perquè a la represa el Barça Borges dominés per només un gol, 14-13.

A la segona part el partit s'ha trencat de la mà de Siarhei Rutenka i Laszlo Nagy, que han agafat les regnes de l'equip i han situat una diferència de tres gols al marcador. Tot això, a més, gràcies a l'eficàcia i eficiència de Juanín García, que ha estat esplèndid.

A partir del 21-17 el Barça ha estat superior, i tot i que l'Ademar ha fet un parcial de 0-3 per culpa de les exclusions patides, els de Pascual s'han sobreposat i no han deixat escapar el partit fins el 30-28 final.