Mundial de Suècia 2011
Esports 22/01/2011

Espanya derrota Noruega i comença amb bon peu la segona fase del Mundial (32-27)

El blaugrana Iker Romero ha estat el màxim anotador d'una selecció espanyola que, amb aquesta victòria, s'acosta a les semifinals del Mundial de Suècia

Maqueda busca el llançament davant els noruecs Myrhol i Momelund

BarcelonaLa selecció espanyola d'handbol ha començat amb bon peu la segona fase del Mundial de Suècia derrotant Noruega per 32-27; en un partit on ha brillat el porter José Javier Hombrados. El porter del Ciudad Real ha acabat el primer temps amb un 48% d'encert i ha permès que l'equip que entrena Valero Rivera es distanciés al marcador.

Tot i la bona actuació del porter, Espanya no ha pogut treure gaire suc en les jugades de superioritat. Tampoc ha estat encertada en el llançament. Tot plegat ha fet que al descans el resultat fos de 15-12 pels de Rivera. Hombrados i Myrhol han estat els protagonistes dels primers 30 minuts.

El segon temps ha començat amb molts errors en atac de Noruega, que ha permès al conjunt espanyol distanciar-se fins un màxim avantatge de 22-13 a l'equador de la represa.

Els últims minuts del partit han servit perquè els nòrdics maquillessin el resultat de la mà de Hansen, fins arribar al 32-27 definitiu.

El Noruec Myrhol ha estat el màxim anotador del partit (8 gols); mentre que el blaugrana Iker Romero ha estat qui més dianes ha anotat per la selecció espanyola amb 7 gols, 5 d'ells de penal.

Amb aquest resultat, Espanya suma 2 punts que l'acosten a les semifinals del Mundial de Suècia; mentre Noruega queda virtualment sense opcions de classificar-se.

32 Espanya – 27 Noruega

ESPANYA: Hombrados; Rocas (2), Gurbindo (3), Garabaya (1), Ugalde (3), Alberto Entrerríos (1), Chema Rodríguez (1), Sterbik (ps), Roberto García (2), Maqueda (-), Raúl Entrerríos (3), Cañellas (3), Viran Morros (1), Romero (7, 5p), Juanín García (1) i Aguinagalde (4)

NORUEGA: Ege; Rambo (4), Mamelund (2), Lund (2), Kjelling (-), Tvedten (5), Myrhol (8), Erevik (ps), Hippe (-), Loke (-), Bjornsen (-), Hansen (6), Samdahl (-), Skoglund (-), Koren (-) i Tangen (-).

PARCIALS: 3-3, 4-4, 7-5, 12-7, 14-10 y 15-12 (descans). 17-12, 19-13, 22-14, 25-18, 29-21 y 32-27 (final)

ÀRBITRES: Stark y Stefan (Romania). Exclusions de 2 minuts als espanyols Chema Rodríguez i Aguinagalde; i als noruecs Myrhol, Mamelund i Tvedten por Noruega.

PISTA: Kinnarps Arena davant d'uns 4.000 espectadors.