EUROPEU HANDBOL
Esports 16/01/2012

Espanya fa saltar la banca superant França, l'actual campiona, en el primer partit (26-29)

La murrieria d'Ugalde dóna el triomf al combinat espanyol, que ha vist com els altres tres catalans de l'equip –Cañellas, Tomàs i Viran Morros– també han tingut un paper destacat

D.r. Jover

BarcelonaMolt pocs apostaven per un triomf contra França, l'actual campiona del món, d'Europa i dels Jocs Olímpics, i dominadora de l'handbol els darrers temps. El fet que ja estiguin classificats per als Jocs de Londres fa que en aquest Europeu de Sèrbia tan sols es juguin l'honor i revalidar el títol, que no és poc.

Però els homes de Valero Rivera no han tingut por. Han sortit sense complexos i sabent que els contraatacs podrien ser decisius, com així ha estat. Els primers minuts dels catalans Joan Cañellas i Viran Morros han estat excelsos, donant a l'equip el que necessitava en atac i també en defensa. El de Santa Maria de Palautordera ha exhibit un gran nivell durant gran part del partit i ha estat capital en el primer triomf del combinat espanyol, que també ha gaudit dels gols de Cristian Ugalde en els darrers minuts, i sobretot a falta de trenta segons, quan han certificat el triomf.

Espanya sempre ha anat per davant en el marcador des dels primers minuts. El 5-8 dels primers 10 minuts no ha deixat cap dubte de les pretensions dels de Valero Rivera, que no han dubtat en cap moment del partit, tret dels últims quatre minuts. Al descans, la diferència era de dos gols, 13-15, tot i que la superioritat espanyola era manifesta.

En el segon temps Espanya ha arribat a guanyar per cinc gols, 15-20 i 17-22, i fins al minut 50 s'ha vist molt superior. Ara bé, França no s'ha donat per vençuda i ha tret l'orgull que l'ha convertida en campiona en els darrers anys. Ha arribat a estar a un gol, 26-27, però Cristian Ugalde ha marcat el gol del triomf gràcies a la seva murrieria i segons més tard García Parrondo ha tancat el marcador amb el 26-29 final.

El proper partit d'Espanya serà el proper dimecres, a les 20.15 hores, contra Hongria.