HANDBOL
Esports 20/04/2014

Un Fraikin Granollers desconegut es complica molt el subcampionat (25-27)

Les opcions dels granollerins per disputar la Lliga de Campions la temporada vinent passen per guanyar a Logronyo la setmana vinent

Matías Schulz, en una acció del partit / XAVIER SOLANAS

GranollersEl Fraikin Granollers ha perdut davant el Puente Genil (25-27) en un partit per oblidar, i les seves opcions per anar a la Lliga de Campions passen per guanyar a Logronyo la setmana vinent. L'alegria ha estat per al conjunt cordovès, que amb aquesta importantíssima victòria a domicili s'allunya tres punts de la zona de descens.

El Granollers podria haver deixat pràcticament sentenciat el partit en el primer quart d'hora de partit. Els quatre gols de diferència (6-2 min 15), podrien haver estat molts més si no fos pels múltiples errors en atac i, sobretot, de llançament de l'equip local.

Els dos conjunts han començat amb un joc molt lent, però la defensa del Granollers, i Schulz sota pals, han estat molt més efectius que Puente Genil. El Granollers és un equip que li costa lligar les victòries, encara que es vegin molt clares des dels primers minuts, i això ho saben aprofitar molt bé els equips rivals. Els andalusos, que semblaven haver-se quedat sense arguments per disputar el partit, han aconseguit un parcial de 0-3 a favor (9-6, min 20) i ha obligat al tècnic local, Toni Garcia a demanar temps mort.

D'una possible falta en atac del jugador del Granollers, Marc García, els àrbitres han exclòs al defensor de Puente Genil, Stanislav Demovic per un rigorós contacte a la cara a García. Però ni amb un jugador menys, el Puente Genil s'ha rendit. Els cordovesos han guanyat el parcial de 2 minuts en inferioritat per 0 gols a 1 (9-7, min.24).

S'arribava al descans amb 10-8, i amb un Granollers amb moltes deficiències en atac. La segona meitat ha començat amb el primer avís a l'Olímpic, quan Pedro Fuentes ha empatat el partit (11-11) en el minut 33, després d'aconseguir un parcial d'1-3 en els primers tres minuts de la represa.

Amb la igualtat al marcador, i també en el joc, el Puente Genil no volia deixar perdre l'oportunitat per puntuar en aquest difícil desplaçament i acostar-se una mica més a la salvació. Els locals eren molt conscients que s'estaven jugant el subcampionat i han acusat la tensió. Han posat una marxa més per aconseguir un parcial de 3-0 i anar-se'n 3 gols amunt (19-16, min 44) i han mantingut la renda fins als últims cinc minuts del partit.

Ha estat aleshores quan ha saltat la sorpresa. Un parcial d'1-5 per a l'equip visitant donava la volta al partit (25-26, min 58). El Granollers no ha pogut reaccionar, i el Puente Genil ha aconseguit un altre gol que certificava una victòria que els acosta a la salvació per poder estar en l'Asobal la pròxima temporada.