EHF CUP
Esports 08/03/2015

El Constanta frena l'euroGranollers (28-27)

El conjunt romanès s'ha endut la victòria en un partit que s'ha resolt en els darrers instants

Gonzalo Romero
Marc Cañellas intenta aconseguir posició de llançament / XAVIER SOLANAS

BarcelonaEl Fraikin Granollers ha perdut la seva condició d'imbatut a la fase de grups de l'EHF Cup a la pista del Constanta, on ha caigut per un ajustat 28-27. El conjunt de Carlos Viver, tot i la derrota, segueix sent colíder del seu grup a falta del que faci l'Holstebro a St. Petersburg aquest dilluns i té a tocar els quarts de final de la segona màxima competició continental.

Derrota dolorosa després d'un partit més que disputat. L'equip romanès ha portat la iniciativa en el marcador durant més de 50 minuts, però ha afluixat en el tram decisiu. El discret paper d'Álvaro Ruiz, que ha començat el xoc a la banqueta per precaució (surt d'una lesió), ha donat ales als de casa, que han acabat sumant els dos punts i han evitat que el Granollers materialitzés el que hauria sigut una enorme remuntada.

Cañellas, la opció més vàlida

Viver ha apostat pel jove Marc Cañellas d'inici, que s'ha vist obligat a agafar les regnes i dirigir l'atac del seu equip. Una responsabilitat enorme pel germà petit de l'astre del Kiel alemany Joan Cañellas, que encara no havia debutat al torneig europeu.

El jugador del filial, un especialista en l'1x1, l'ha assumit amb naturalitat, com si portés anys disputants minuts importants amb el primer equip. La seva presència ha aportat gol i molta mobilitat al joc posicional granollerí, que aquest matí ha estat poc imaginatiu i desencertat en alguns trams del partit.

La pilota ha circulat amb velocitat, però els llançaments d'homes com Ferran Solé, Juan Del Arco o David Resina durant el primer període, no han volgut entrar. Les bones intervencions del veterà Popescu i el travesser han evitat que el lateral dret protagonitzés un nou festival anotador (dimecres a Lleó va anotar 9 gols) i resolgués el partit.

"Estem jugant bé. Les accions són encertades. El problema està en el llançament. Les hem de ficar, senyors", ha explicat Carlos Viver als seus jugadors durant el temps mort que ha demanat després que els romanesos trenquessin la igualtat dels instants inicials i obrissin escletxa en el marcador (9-6).

El conjunt visitant no ha sabut frenar la connexió Rakcevic-Dalibor Čutura, decisiva com en el partit d'anada. El jugador, exAdemar, a més, també ha estat pletòric des de la línia de penal (4/4). La capacitat anotadora del central ha compensat la gris actuació del barceloní Javier Humet, que no ha aconseguit veure porteria en els primers trenta minuts tot i provar-ho en fins a 8 ocasions.

Reacció i final disputat

Com a equip ràpid i amb clara vocació ofensiva que és, el Granollers ha començat a funcionar en el moment que ha anat sumant gols. Del 14-11 al descans, els vallesans han aconseguit situar-se a només un gol del Constanta (20-19), que ha començat a patir la potència de Del Arco, autor de la diana que ha capgirat definitivament el xoc (23-24). Les baixes d'homes com Toledo i de Valadao (ha disputat només uns minuts) han obligat al lateral a donar un pas endavant.

En el tram final, no apte per a cardíacs, els romanesos han estat més hàbils i han gestionat millor les possessions. Gràcies a dues pilotes recuperades, l'equip local ha tancat la victòria (28-27). El Granollers ha tingut pilota per empatar a falta de 13 segons i amb un home més a pista. El llançament de Resina i un posterior de Solé de falta directe amb el temps aturat, però, no han pujat al marcador. El conjunt vallesà ha sumat la primera derrota d