HANDBOL
Esports 14/05/2011

El Barça Borges es proclama campió de la Lliga Asobal cinc anys després (25-30)

Els homes de Xavi Pascual aconsegueixen la Lliga Asobal després de superar el Naturhouse La Rioja a Logroño. Juanín, amb 7 gols, el millor del partit

David R. Jover
Saric, Rutenka i Jernemyr celebren el títol

BarcelonaS'ha fet esperar però el Barça Borges ja ho ha aconseguit. Després de veure com en els darrers quatre anys el Ciudad Real s'enduia la Lliga, el Barça ha pogut posar fre a l'hegemonia manxega aconseguint l'Asobal.

Avui, a Logronyo, s'han donat tots els condicionants possibles per a que els blaugrana poguessin ser campions. El primer d'ells ha estatque en els primers minuts els locals només han aconseguit fer tres gols. Aquesta àmplia diferència ha fet que el Barça marxés en el marcador (3-10) i jugués amb l'avantatge durant la resta del partit. El segon ha estat el gran partit de Daniel Saric, que en el primer temps ha aturat fins a un total de catorze pilotes.

El millor del partit ha estat Juanín García. L'extrem lleonès ha marcat un total de set gols i ha superat d'aquesta manera Mateo Garralda, que fins aquesta tarda era el màxim golejador de la història de la Lliga Asobal amb 1.789 gols. Un altre dels destacats ha estat Víctor Tomàs, que n'ha fet sis. Els dos extrems barcelonistes han portat de bòlit la defensa local, que en el primer temps ha patit una crisi anotadora amb només cinc gols en vint-i-cinc minuts.

A la represa, però, el partit s'ha complicat una mica més. El Naturhouse s'ha tret els nervis i ha començat a veure porteria amb més facilitat de la mà de Paco López i Víctor Hugo (18-23). Tot i la millora local el Barça no s'ha aturat i mitjançant Rutenka i Rocas ha anat conservant l'avantatge, que ha oscil·lat sempre entre els sis i vuit gols (18-26).

En els darrers instants de partit el Naturhouse s'ha dedicat a buscar Marc Amargant, que avui disputava el darrer partit a casa com a jugador de l'equip de Logronyo. El central català es retira i ha pogut acomiadar-se de la seva afició amb un gol.

El Barça Borges gaudirà aquesta nit del triomf i dilluns ja començarà a pensar en la final a quatre de Colònia que es disputa el 28 de maig.