Handbol
Esports 11/02/2011

Pallissa del Barça Borges contra l'Arrate (39-21)

El Barça ha dominat el partit a plaer i, al segon temps, s'ha distanciat al marcador gràcies als contraatacs dels de Xavi Pascual; que ha pogut fer rotacions

Iker Romero intenta superar la defensa del Kiel.

BarcelonaEl FC Barcelona Borges es manté com a líder invicte de la lliga ASOBAL en guanyar aquesta nit per un rotund 39-21 a l'Arrate d'Eibar en un partit de total domini de l'equip de Xavi Pascual contra un rival que amb prou feines ha plantat cara cinc minuts (4-3).

Estava clar que per al conjunt d'Eibar, antepenúltim en classificació, la lliga que juga el Barcelona i la seva són diferents. Julián Ruiz, amb la baixa important del lateral hongarès István Redei, ha plantejat un partit sense complicacions; intentant evitar una golejada més àmplia i reservant el seu porter titular, l'eslovè Blaz Voncina, donant entrada al jove del planter Igor Moyua.

Tampoc el tècnic blaugrana Xavi Pascual voliaarriscar donades les baixes de Víctor Tomás, Juanín García, Magnus Jernemyr i el porter Johan Sjostrand; però tampoc no li ha fet falta.

El seu equip n'ha tingut prou amb un parcial de 5-0 per passar de 4-3 (5') a 9-3 (12'), amb tres gols de Cristian Ugalde, que posteriorment es convertiria, al costat de Iker Romero, en el màxim golejador del partit, tots dos amb vuit gols. L'Arrate responia com podia a l'ofensiva blaugrana, fins i tot canviant la defensa 'sis-zero' a 'cinc-un' amb Romero avançat en els últims deu minuts de la primera meitat, que finalitzava amb un clar 18-10.

Res no ha canviat en el segon temps perquè un dels millors artillers de l'Arrate, l'extrem Sergio Cid, no tenia el seu dia en atac i era el lateral ucraïnès Konstantyn Kurilenko el que assumia tota la responsabilitat ofensiva del seu equip. El Barça, mentrestant, ha efectuat rotacions constants; i amb les sortides al contraatac d'Ugalde i Konstantin Igropulo, seguia ampliant el seu avantatge; arribant a la màxima diferència amb el gol final de Noddesbo, també al contraatac.

Barça Borges 39 - Arrate 21

BARÇA BORGES (18+21): Saric (Pérez de Vargas, 49'); Rocas (2, 1p.), Nagy (3), Sorhaindo (1), Raúl Entrerríos (3), Iker Romero (8, 6p.), Ugalde (8) -set inicial-, Igropulo (5), Sarmiento (1), Oneto (2), Noddesbo (4), Rutenka (1) i Molina (1).

ARRATE (10+11): Moyua; Berrios (1) Bogdan Petricevic (1), Beljanski (1), Tokic (1), Kurilenko (6), Cid (2p) -set inicial-, Romero (2), Igor Petricheev (3, 1p), Szabo (3) i Alzaga (1).

ÀRBITRES: Ruiz Gonzalez i Zapico Fernández. Han exclòs Noddesbo (m.20) i Sarmiento (m.56) pel Barcelona i a Alzaga (m.25), Kurilenko (m.45), Szabo (m. 48), Tokic (m.50) i Petricevic (m.53) per l'Arrate.

PARCIALS: 4-3, 7-2, 11-4, 14-7, 16-8, 18-10 (descans). 21-12, 26-14, 28-17, 31-18, 35-19 i 39-21 (final).

PISTA: Palau Blaugrana, uns 1.200 espectadors.