El Puente Genil, la darrera víctima del Barça d'handbol (31-16)

El conjunt de Xavi Pascual ha superat els andalusos en la tercera jornada de la Lliga Asobal

Gonzalo Romero
Saric, protagonista del partit davant l'Ángel Ximénez / FOTO: VICTOR SALGADO

BarcelonaEl Barça d'handbol ha superat el Puente Genil per un contundent 31-16 en la tercera jornada de la Lliga Asobal. Els homes de Xavi Pascual, tot i la contundència del resultat, han hagut d'esforçar-se per superar un equip cordovès que ha disputat una grandíssima primera part.

Els blaugranes, com és habitual aquesta temporada, han sortit força relaxats a pista. La seva enorme superioritat no s'ha vist traduïda en el marcador en gairebé tota la primera meitat. Els andalusos, amb l'internacional amb Espanya Rafa Baena com a gran estrella, han jugat sense por i han posat les coses ben complicades als locals.

Xavi Pascual, que no ha pogut comptar amb Víctor Tomàs per lesió, ha decidit fer descansar Rutenka i ha convocat els jugadors del segon equip blaugrana Beto Miralles i Álex Márquez. L'extrem i el lateral madrileny, que ja va debutar amb el primer equip contra el BM La Roca aquest estiu, han jugat els últims minuts de la segona meitat.

El tècnic català, que ha apostat per Jallouz d'inici, ha vist com l'encert i el joc fluid dels primers instants del matx (3-0 d'inici) s'han dissolt a mesura que han passat els minuts. La dura defensa cordovesa, amb l'exjugador del filial blaugrana Johnny Medina en el centre, no ha deixat combinar els jugadors locals, que han vist com el seu rival ha empatat el partit al minut 12 (6-6).

La visió de joc d'Entrerríos revoluciona el partit

En aquest moment, Xavi Pascual, que ha demanat temps mort, ha començat a moure l'equip. Conscient de la necessitat d'un director de joc que controlés el ritme del partit, l'entrenador ha fet entrar a pista Raúl Entrerríos, que ha aportat la velocitat i la claredat d'idees que no ha tingut el Barça amb els set homes que han sortit d'inici (11-9, min 20).

La visió de joc de l'asturià i la velocitat de Sarmiento, que ha ocupat el lateral esquerre de l'atac blaugrana, han fet que el seu equip aconseguís fer un parcial de 5-0 que ha trencat definitivament el xoc, que ha arribat amb un clar 16-10 al descans.

Idees clares, bon ritme de pilota i solidesa defensiva han sigut els trets que han caracteritzat el joc de l'equip de Xavi Pascual durant el segon temps. Un Saric molt encertat ha aportat la tranquil·litat definitiva a un Barça que, finalment, ha ensorrat el Punte Genil per 31-16.

L'exjugador del Fraikin Granollers Juan Antonio Vázquez 'Chispi' ha sigut el millor dels andalusos (6 gols), que han mostrat ser molt inferiors a un conjunt blaugrana que jornada rere jornada demostra no tenir rival en aquesta Lliga Asobal.

Victòria del filial

Abans del partit que ha disputat el conjunt de Xavi Pascual, el Barça B s'ha imposat al Meridiano Antequera en la segona jornada de la Divisió d'Honor Plata, la segona màxima categoria de l'handbol estatal. Els homes de Toni Gerona, que són els vigents campions de la competició, han estrenat el seu caseller de victòries contra els andalusos –la setmana passada van perdre davant l'Octavio per un gol de diferència.