HANDBOL

La Lliga de Campions torna al caos de Szeged

El Barça debuta a Europa a la pista hongaresa, que el curs passat va viure una escena impactant

El Barça d'handbol estrena avui una nova edició de la Lliga de Campions (17.30 h, Esport3) a Szeged. Rival difícil, candidat al títol, desplaçament estrany des del País Basc i pista amb un 'background' peculiar. El pavelló hongarès va tancar l'última edició del torneig continental amb una de les escenes més impactants de la dècada. Va ser al segon partit de la fase de quarts de final, contra el Vardar. Els macedonis van perdre, però es van classificar per a la ‘final four’. El caos va arribar quan faltaven 30 segons per al final. L'eliminatòria estava resolta.

Els hongaresos van intentar un contraatac i Moraes va donar un cop innecessari que va fer explotar la tensió d’uns i d’altres. El públic va començar a queixar-se i els jugadors van iniciar una petita picabaralla. La 'melé' va acabar al mig de la pista. Juan Carlos Pastor i Roberto García Parrondo intentaven agafar els seus jugadors per allunyar-los de la zona de les empentes. Hi va haver un moment en què els dos entrenadors es van trobar. Les càmeres van captar l'escena tard. El pla ensenyava Parrondo embogit, encarant-se a crits amb el seu exentrenador. L'entorn de Parrondo el descriu com una persona molt tranquil·la. Sempre ha viscut l'esport de competició sense eufòries. Es motivava amb concentració, no amb histèries.

El Parrondo d'aquella nit era un altre, després d’un intercanvi de tres frases amb Pastor, extècnic seu durant 10 anys a l’elit. El xou va seguir a la roda de premsa. La normativa de la Lliga de Campions d'handbol obliga l'equip amfitrió a organitzar una compareixença a quatre bandes, amb els dos entrenadors i dos jugadors, un de cada equip. Hi ha un primer torn per saber les impressions del partit. "S'ha de saber perdre i s'ha de saber guanyar. I poca cosa més. Avui estic més orgullós que mai de formar part d'aquest club", comentava Pastor. Després va arribar el torn de les preguntes.

"M'ha dit una cosa molt greu en espanyol"

El tècnic del Szeged es va aixecar sense intenció de respondre: "Ja he dit el que volia dir". Parrondo li contestava: "Jo sí que tinc una opinió. Si el senyor Pastor s'espera l'exposo". Però l'exseleccionador espanyol mantenia la seva postura. "Que em deixis, he dit que s'ha acabat". I de nou crits, ara amb Skube, el jugador del Vardar, encès. L'eslovè havia jugat a Szeged, a les ordres de Pastor. Era el seu central titular. Quan l'equip hongarès va veure que podia recuperar Bombac, llavors vestint la samarreta del Kielce de Talant, van acomiadar l'internacional eslovè de Novomesto, que va signar pel Vardar.

En l'encreuament d'acusacions, Skube es va aixecar i va assenyalar Pastor: "Hem pogut veure un cop més quin tipus de persona ets. Ets així, ets així", va dir. El jugador es va quedar sol amb el seu entrenador, que va tancar la polèmica. “Que què ha passat? Que en 10 anys que he estat el seu jugador mai li he dit res dolent. En canvi, ell m’ha dit una cosa molt greu en espanyol, això ha passat”, matisava Parrondo. L'handbol mundial està dividit en dues parts: l'estil Pastor i la resta de pissarres. Xavi Pascual és l'únic entrenador espanyol que s'allunya de la branca del Valladolid i el Ciudad Real de fa 10 anys. Té una nova oportunitat per demostrar que el seu Barça practica el millor handbol del moment. El primer pas són els dos punts de Szeged.