Handbol
Esports 21/02/2011

Xavi Pascual demana utilitzar la tecnologia per evitar errors en finals ajustats

L'entrenador del Barça Borges ha lamentat la polèmica decisió arbitral i ha demanat la utilització de la tecnologia perquè no es repeteixin aquests errors

Redacció
3 min
Xavi Pascual, entrenador del Barça Borges.

BarcelonaL'entrenador del Barcelona Borges, Xavier Pascual, ha lamentat la polèmica decisió arbitral que va anul·lar un gol legal a Víctor Tomás i va evitar en l'últim segon la victòria blaugrana a la pista del Rhein-Neckar Löwen (38-38), i ha demanat la utilització de la tecnologia perquè no es repeteixin aquests errors.

"No demanem que ens donin res més, ni em queixo de l'arbitratge, sinó simplement que si hem marcat un gol més que el rival, ens donin la victòria. Cal imposar l'instant replay, ja que una decisió com aquesta condiciona la Lliga de Campions per a diversos equips i pot determinar els conjunts que juguin la final a quatre", ha dit avui el tècnic.

A la Lliga ACB i a l'Eurolliga de bàsquet, des de fa unes temporades s'utilitza el vídeo (instant replay) en accions finals de cada quart del partit i sempre que tinguin incidència en el desenvolupament del partit. No obstant això, el seu ús no s'ha estès a d'altres esports.

Pascual ha qualificat d'"increïble" el que van viure ahir a Alemanya. "No és correcte que una competició d'elit com aquesta tingui normes tercermundistes", ha assegurat el tècnic blaugrana.

El club barcelonista elevarà les pròximes hores una protesta oficial a la Federació Europea (EHF), ja que la victòria hauria donat els dos punts i la segona plaça del grup, que atorga l'avantatge de pista en els encreuaments de vuitens i quarts de final, als blaugrana.

La decisió s'ha pres després d'haver revisat detingudament el vídeo del partit, després de constatar que el gol anul·lat a Víctor Tomás en l'últim segon del partit era vàlid, segons el club català.

El Barcelona lamenta que en el món de l'handbol no es faci ús de mitjans tecnològics per resoldre aquest tipus de situacions, com sí que passa en altres esports.

La polèmica jugada es va produir a sis segons del final del temps reglamentari. El marcador assenyalava empat a 38 gols i la pilota era del Rhein Neckar Löwen.

El seu entrenador, Guodmundur Gudmundsson, va intentar aconseguir el gol que li hauria donat la victòria al seu equip per intentar tenir opcions de ser primer de grup.

Va fer seure el porter Henning Fritz i va col·locar un jugador de camp en el seu lloc. El lateral polonès Karol Bielecki va passar la pilota a Olafur Stefansson, però la pilota va ser interceptada per Víctor Tomás, que, des de la línia de nou metres, la va llançar a la desprotegida porteria germànica i va marcar el gol.

Els àrbitres, els danesos Jens Nybo i Lelf Poulsen, van dubtar a l'hora assenyalar la validesa o no del gol, i el van anul·lar a instàncies del delegat de la Federació Europea (EHF), l'holandès Anton Van Donger, que així ho va indicar des de la taula d'anotadors.

"Sentim que hem fet un gol més que el rival i que no ens han donat el que hem guanyat", ha dit Pascual, que creu que els àrbitres no van voler "complicar-se la vida", de manera que "en el moment en el qual Víctor llançava ja havien pres la decisió de no donar el gol" i amb aquesta decisió "no van xiular la realitat".

L'autor de la jugada, l'extrem Víctor Tomás, ha explicat que una vegada vistes les imatges de televisió queda clar que "la pilota entra quan encara queda temps".

"Seria un avanç molt important instaurar l'instant replay, és vital per solucionar casos decisius com aquests", ha insistit el jugador barcelonista.

stats