Handbol
Esports 22/11/2011

Errekondo, el pivot que va disputar un Mundial amb Espanya, representarà Amaiur al Congrés

Segons va publicar fa tres anys 'El Mundo', el seu pare va retirar-li la paraula quan l'any 1993 va posar-se la samarreta d'una selecció espanyola que va acabar en cinquena posició al campionat de Suècia

à. G.
1 min

BarcelonaXavier Mikel Errekondo, l'exjugador d'handbol que va arribar a disputar el Mundial de l'any 1993 amb la selecció espanyola, va aconseguir diumenge un escó per Guipúscoa al Congrés. Ho va fer amb la coalició Amaiur, que agrupa l'esquerra abertzale.

Errekondo, que va jugar com a pivot per a l'Elgorriaga Bidasoa, el Teka Santander, l'Ademar Lleó i el Portland San Antonio, té experiència prèvia en política ja que va ser alcalde de la seva localitat natal, Usurbil (Guipúscoa), entre els anys 2007 i 2011 amb Acció Nacionalista Basca (ANB), la formació que va ser il·legalitzada i obligada a dissoldre's.

Quan va signar el seu primer contracte professional amb l'Elgorriaga Bidasoa, Errekondo va demanar que el text estigués redactat en euskera. Poc temps després també va sol·licitar que les entrades que es posaven a la venda s'imprimiren en basc.

Segons va publicar fa tres anys El Mundo, el pare de Xavier Mikel Errekondo va retirar-li la paraula quan l'any 1993 va posar-se la samarreta d'una selecció espanyola entrenada per Valero Rivera que va acabar en cinquena posició al campionat de Suècia.

Ara, després de l'esclat de Bildu en les últimes eleccions municipals i de l'anunci d'ETA de deixar definitivament les armes, l'esquerra abertzale torna al Congrés amb uns resultats espectaculars ja que Amaiur ha obtingut set escons.

stats