HANDBOL
Esports 03/05/2014

El Barça confirma els pronòstics davant l'Anaitasuna i és el primer finalista de la Copa del Rei d'handbol (28-36)

El conjunt blaugrana disputarà la final contra el BM Granollers

Marta Campderrós
Rutenka controla la pilota, rodejat de jugadors de l'Helvetia Anaitasuna

BarcelonaS'han confirmat els pronòstics. El Barça d'handbol s'ha imposat de manera incontestable a l'Helvetia Anaitasuna (28-36) i és el primer finalista de la XXXIX Copa del Rei d'handbol, que es disputarà aquest diumenge a Pamplona (17 hores, Teledeporte). El segon finalista és el Fraikin BM Granollers, que ha derrotat l'Osca en un semifinal agònica (26-25).

El Barça ha començat a construir el seu pas a la final de la Catedral, amb un parcial de 0-3 en els primers minuts. L'amfitrió, l'Anaitasuna, ha intentat refer-se del cop inicial i ha equilibrat el ritme del partit (3-4). Els blaugranes, però, no s'han fet de pregar, han imposat la seva superioritat i han mostrat la seva millor versió.

Amb velocitat i precisió. El conjunt català no ha desaprofitat els errors del rival per ampliar el seu avantatge a força de contracops i ha castigat cruelment l'equip local amb un parcial d'1-7, que ha trencat el matx (4-11). Xavi Pascual ha jugat amb les rotacions dels seus jugadors, que no han abaixat mai la intensitat i han mantingut la renda dels set gols fins al descans (10-17).

La segona part no ha canviat respecte a la primera, i els jugadors del Barça, molt concentrats, han seguit treballant i han completat un partit molt seriós. Així, el Barça ha aconseguit el seu màxim avantatge, de nou gols (11-20). L'Anaitasuna, pacient i coratjós, no ha deixat de lluitar davant la seva afició i ha retallat la diferència a sis gols (18-26). Però el conjunt blaugrana, màxim favorit a aixecar el títol aquest diumenge, ha seguit controlant el xoc i ha mantingut la renda guanyada fins al final (28-36).

Kiril Lazarov, amb set de vuit en gols, ha estat el màxim golejador del conjunt que entrena Xavi Pascual.