HANDBOL
Esports 04/05/2014

El Barça es proclama campió de la Copa del Rei després de superar el Fraikin Granollers (42-32)

Els 42 gols són el rècord d'anotació d'una final de Copa

Marta Campderrós
Víctor Tomás aixeca la Copa del Rei a Pamplona / JESÚS DIGES / EFE

BarcelonaEl Barça s'ha proclamat campió de la XXXIX Copa del Rei disputada a Pamplona, després d'imposar-se al BM Granollers (42-32). El conjunt blaugrana ha tornat a conquerir el torneig del KO, que no guanyava des del 2010, i ha sumat la seva 18a Copa de la història. A més, l'equip que entrena Xavi Pascual ha sumat el cinquè títol de la temporada entre Lliga, Supercopa, Copa Asobal i Mundial de clubs.

Barça i Granollers han protagonitzat una 'finalíssima' d'handbol en un primer acte molt igualat, caracteritzat per accions ofensives molt efectives i moviments ràpids i precisos. Malgrat la baixa de Rodrigo Salinas, el Fraikin ha mantingut el pols amb el conjunt blaugrana des del començament, amb un intercanvi de cops ferotges en els primers 25 minuts de joc (16-15).

Els de Xavi Pascual, però, han tret profit de les imprecisions dels granollerins abans del descans, i han contraatacat de manera letal i ampliat lleugerament el seu avantatge. La primera part s'ha acabat amb el partit obert i amb molt bones sensacions per part de tots dos equips, que han protagonitzat un autèntic festival anotador amb 39 gols (22-17).

A la represa, el Barça ha aconseguit el seu màxim avantatge –7 gols– (26-19) gràcies a la diana de Dani Sarmiento, el jugador més determinant del partit amb un total de set gols. El Granollers no ha acusat el desgast de la semifinal contra l'Osca i ha seguit competint de tu a tu contra el campió de Lliga. Així, un parcial de 0-4 ha permès als de Toni García minimitzar la diferència en el marcador a tres gols (27-24) i ha obligat Pascual a demanar temps mort.

El tècnic blaugrana ha fet reaccionar els seus homes, que han tornat a posar una diferència de set gols a l'electrònic (30-24) per obra del capità Victor Tomàs, que ha abandonat el terreny de joc lesionat. En els últims 15 minuts, el conjunt blaugrana ha ampliat la diferència a 12 gols després de trencar a la contra un exhaust Granollers, que ho havia donat tot en el primer acte i no ha pogut mantenir la intensitat física fins al final.

El xoc ha acabat amb l'esperada victòria culer i amb rècord d'anotació en una final de Copa, amb 42 gols, que anteriorment tenien l'equip blaugrana i l'Atlètic de Madrid, amb 38 gols cadascun.

Álvaro Ruiz ha estat escollit MVP de la final; Dani Sarmiento, màxim golejador, i Danjel Saric, millor porter.