Mundial 2011
Esports 16/01/2011

La selecció estatal supera Tunísia (18-21) en un partit protagonitzat pel joc defensiu

Bona actuació dels catalans Albert Rocas i Viran Morros en una victòria força treballada dels homes de Valero Rivera, que demà s'enfrontaran a Alemanya

Alberto Entrerríos ha estat el màxim golejador del partit.

LundLa selecció estatal ha salvat el primer partit complicat de la primera fase en superar la sempre complicada Tunísia per 18-21. L'equip de Valero Rivera, amb molta més banqueta que els tunisians, ha patit en la segona part, però ha reaccionat a temps per salvar els mobles.

L'electrònic de la pista de Lund ha trigat gairebé vuit minuts i mig en veure com pujava el primer gol, obra del jugador tunisià Selim Hedoui. Ha estat un inici de matx protagonitzat per les defenses i les aturades dels dos porters.

El combinat espanyol ha anat per davant en el marcador la major part del temps, de la mà sobre tot d'Alberto Entrerríos, que ha acabat la primera meitat amb 3 gols. Tunísia ha aconseguit retallar diferències, però dos gols del català Albert Roca han deixat l'equip de Valero Rivera per davant al marcador a la mitja part (7-9).

A la represa, els tunisians han pres la iniciativa, han augmentat la solidesa defensiva i han estat més encertats en atac, especialment Heykel Megannem, amb dos gols consecutius (14-12). Un altre cop l'encert d'Albert Rocas, juntament amb Viran Morros i Chema Rodríguez, han posat per davant la selecció estatal, que ja no ha tornat a patir pel resultat.

Espanya ha jugat de sortida amb Hombrados, Garabaya, Gurbindo, Juanín García, García Parrondo i els germans Entrerríos.

La selecció estatal juga demà davant d'Alemanya (18.30 hores) a Kristianstad, en el que serà el partit més important per als de Valero en la primera fase. Els alemanys han guanyat aquesta tarda Bahrein per 18-38.

Fitxa tècnica:

Tunísia (7+11): Hamza; Touati (1), Gharbi (1), Tej (4), Hedoui (3), Sami i Megannem (4) -equip inicial- Missaoui (ps), Braham (ps), Lagha (1), Haj Youssef, Gatfi, Mrabet (1), Ayed, Saied (1) i Jallouz (2).

Espanya (9+12): Hombrados; García Parrondo, Gurbindo (1), Raúl Entrerríos (1), Alberto Entrerríos (5), Juanín García (3) i Garabaya -equip inicial- Sterbik (ps), Rocas (4), Maqueda, Cañellas, Chema Rodríguez (1), Romero (2p), Viran Morros (2) i Aguinagalde (2).

Marcador cada cinc minuts: 0-0, 1-0, 1-3, 4-6, 5-6 i 7-9 (Descans) 9-10, 12-12, 15-14, 15-16, 16-17 i 18-21 (Final).

Àrbitres: Krstic i Ljubic (Eslovènia).