HOQUEI PATINS: COPA DEL REI
Esports 03/03/2012

Torra condueix el Barça cap a la final de la Copa del Rei (5-4)

El Vilanova Mopesa no ha pogut brindar a la seva afició un triomf contra el Barça, que ha estat superior en els moments clau i disputarà la final de la Copa contra el Noia

D.r. Jover
Pedro González i Marc Gual lluiten per la pilota

BarcelonaEl FC Barcelona podrà defensar el títol de campió de la Copa del Rei aquest diumenge contra el Noia Freixenet (16h) després de superar per 5-4 l'amfitrió, el Vilanova Mopesa. El conjunt de Josep Lluís Delriu ho ha donat tot, però ha acusat el cansament en el tram final de partit i no ha pogut amb un Barça superior en joc, però que perd moltes pilotes que permeten el contraatac dels seus rivals.

El partit, però, ha tingut un clar protagonista: Marc Torra. El davanter de Tordera ha marcat tres dels quatre gols del Barça i ha demostrat que és un dels millors jugadors d'Europa. A més de Torra, una de les claus del triomf blaugrana ha estat la profunditat de banqueta dels homes de Gaby Cairo. Tot i els canvis el nivell de joc i d'intensitat del Barça és el mateix i això dificulta que els rivals puguin aprofitar-se.

El Vilanova Mopesa ha començat el partit millor que el Barça. Ha marcat el 0-1 al 4' gràcies a una rematada de Manel García a passada de Jordi Creus. El gol, però, ha esperonat el Barça, que ha empatat mitjançat Mia Ordeig. Cinc minuts més tard, al 15', Torra ha fet el seu primer gol, tot i que quaranta segons després Francesc Gil ha situat el 2-2 amb el qual s'ha arribat al descans.

En el segon temps el Barça ha estat superior al Vilanova, que ha acusat el cansament en els darrers quinze minuts de partit. Marc Torra ha fet el 3-2 al 27', però Manel Garcia, esplèndid en aquesta semifinal, ha empatat el partit a 3. Aleshores els blaugranes han pres la iniciativa, però el Vilanova també ha gaudit de diverses ocasions ben clares que Sergi Fernández ha evitat que acabessin en gol. El 4-3 ha arribat al 33' obra de Pablo Álvarez, sempre atent al segon pal, mentre que de nou Francesc Gil ha empatat a 4 amb una jugada preciosa.

El gol definitiu, el 5-4, l'ha fet Marc Torra al minut 38'. El tercer gol del torderenc ha donat al Barça la tranquil·litat necessària per afrontar els darrers dotze minuts de partit. Tant el Vilanova com el Barça han pogut empatar o ampliar la renda, però el marcador no s'ha mogut.

Fitxa Tècnica:

5- FC Barcelona: Sergi Fernández, Panadero, Mia Ordeig, Borregán i Torra -cinc inicial- Reinaldo García, Gual, Pablo Álvarez

4- Vilanova Mopesa: Luis Gil, M. Garcia, Creus, Francesc Gil i Ó. Martínez -cinc inicial- Carles Rodríguez, P. González,

Gols: 0-1 Manel Garcia (4'), 1-1 Mia Ordeig (10'), 2-1 Torra (15'), 2-2 Francesc Gil (15'), 3-2 Torra (27'), 3-3 Manel Garcia (28'), 4-3 Pablo Álvarez (33'), 4-4 Francesc Gil (34'), 5-4 Torra (38')