Hoquei patins
Esports 23/09/2011

Espanya prepara l'assalt al seu quart Mundial consecutiu

La selecció, que duu tres Mundials seguits, aspira a un triomf que igualaria els quatre consecutius de Portugal i el global de títols, que també lideren els lusos, amb quinze

Marcel Sanromà
1 min
David Gil, capità de la selecció, celebra un gol durant el Mundial de 2009 a Vigo

BarcelonaLa selecció espanyola d'hoquei patins intentarà l'assalt a dos grans rècords en el Mundial que se celebra entre el 25 de setembre i el 2 d'octubre a la ciutat argentina de San Juan, gran feu de l'esport al país sud-americà.

El primer dels rècords seria aconseguir el quart Mundial consecutiu, fita que només ha aconseguit Portugal, la mateixa selecció que té el rècord de campionats, amb 15, xifra que igualaria la selecció espanyola en cas de victòria.

L'estrena de la selecció, formada íntegrament per catalans, tant jugadors com el cos tècnic, que lidera Carles Feriche, serà la matinada de dissabte a diumenge (02.00 h) contra Xile. El grup A el completen Suïssa i Holanda. En cas de passar a quarts, els rivals potencials serien l'Argentina o Itàlia, mentre que en una hipotètica final podria enfrontar-se a Portugal, però no a semifinals.

El grup és bàsicament el mateix que ja ha conquistat els darrers tres Mundials, el 2005, 2007 i 2009, i els cinc darrers Europeus. Cinc jugadors del Barça (Sergi Fernández, Sergi Panadero, Mia Ordeig, Marc Roca i Marc Gual), Titi Roca, del Vic, Jordi Bargalló, del Liceo, el capità Pedro Gil, del Porto, i dos jugadors del campió de l'OK Lliga, el Reus, que són el veterà porter Guillem Trabal i el golejador Raül Marín, que debuta amb la selecció després de ser el màxim golejador de la Lliga.

stats